Web Analytics
scris joi, 22.10.2020

Mandatul primarului Ştefan Benonie de la Aninoasa, invalidat

Surpiză! Instanța a invalidat noul mandat de primar al lui Ștefan Benonie de la Aninoasa, decizia fiind definitivă. Iar prefectul anunță că vor fi noi alegeri locale în comuna Aninoasa. „În mod normal, se va decide de către Autoritatea Electorală Permanentă organizarea alegerilor. Au mai fost situații la nivel național când s-au invalidat mandatele și s-a dispus repetarea alegerilor. Cred că e o perioadă mult mai scurtă de reorganizare a alegerilor. În județul Argeș sunt 7 primari în această situație și câțiva consilieri. Sunt contestații depuse în mai multe rânduri, și de către partidele politice sau de către persoane fizice, dar și de Instituția Prefectului. Sunt vreo 7 primari, trei în situații de incompatibilitate și 4 în conflict de interese, pe spețe diferite”, a declarat prefectul Emanuel Soare pentru „Jurnalul de Argeș”.
Reamintim că, pe 9 octombrie a.c., Judecătoria Câmpulung a validat alegerea lui Ştefan Benonie în funcţia de primar al comunei Aninoasa. Însă PNL și Instituția Prefectului Județului Argeș au atacat în instanță validarea acestuia pentru un nou mandat de edil, iar Tribunalul Argeș a decis invalidarea noului mandat de primar câștigat la alegerile din 27 septembrie. Numele lui Ștefan Benonie a apărut pe o listă a ANI de aleși locali care au interdicție, potrivit legii, să ocupe o funcție eligibilă.

Mandatul primarului Ştefan Benonie de la Aninoasa, invalidat

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită