Web Analytics

Mănăstirea Nămăiești: Slujbă oficiată de ÎPS Calinic, în a treia zi de Paște

de | 5.05.2021 11:32 | Actualitate

Obștea monahală de la mănăstirea Nămăiești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a bucurat marți de prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Cu acest prilej Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, vorbind despre bucuria de a avea ca prieten desăvârșit pe Mântuitorul Iisus Hristos.
Mânăstirea Nămăieşti se află la altitudinea de 765 m, într-o zonă cu străvechi urme istorice. Aşezată la 5 km NE de municiupiul Câmpulung Muscel, biserica mănăstirii este săpată în stâncă de mâini necunoscute, fiind datată din prima jumătate a sec. XVI (1547).
Aici se află icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, atribuită de tradiţie Sf. Evanghelist Luca, înrămată în argint la 1798 de Enache Postelnicu.
Din 2012, la mănăstirea săpată în piatră există și un muzeu dedicat costumului popular. Prin grija maicii Ana Lucia Nedelea, stareţa a mănăstirii Nămăeşti peste 150 de costume populare românești din Muscel, Argeș și Dâmbovița.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii