Mănăstirea Nămăiești: Slujbă oficiată de ÎPS Calinic, în a treia zi de Paște

de | 5.05.2021 | Actualitate, Home

Obștea monahală de la mănăstirea Nămăiești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a bucurat marți de prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Cu acest prilej Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, vorbind despre bucuria de a avea ca prieten desăvârșit pe Mântuitorul Iisus Hristos.
Mânăstirea Nămăieşti se află la altitudinea de 765 m, într-o zonă cu străvechi urme istorice. Aşezată la 5 km NE de municiupiul Câmpulung Muscel, biserica mănăstirii este săpată în stâncă de mâini necunoscute, fiind datată din prima jumătate a sec. XVI (1547).
Aici se află icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, atribuită de tradiţie Sf. Evanghelist Luca, înrămată în argint la 1798 de Enache Postelnicu.
Din 2012, la mănăstirea săpată în piatră există și un muzeu dedicat costumului popular. Prin grija maicii Ana Lucia Nedelea, stareţa a mănăstirii Nămăeşti peste 150 de costume populare românești din Muscel, Argeș și Dâmbovița.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Pitești. Decizie privind  organizarea Orășelului Copiilor, în acest an
Pitești. Decizie privind organizarea Orășelului Copiilor, în acest an

Primăria Pitești a hotărât ca în acest an, dar și în anii ce urmează să nu se mai organizeze “Orășelul Copiilor”. Nici anul trecut piteștenii nu au mai avut parte de distracție la Orășelul Copiilor, din cauza vremurilor pandemice. Ultima dată, acesta a fost organizat...

Sinaxar: Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României
Sinaxar: Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei a fost fratele Sfântului Petru și împreună au fost primii ucenici ai lui Hristos. Dupa Pogorarea Sfantului Duh, prin tragere la sorti, Apostolii au primit teritoriile unde sa predice. Astfel, Sfantul Apostol Andrei va predica in Scytia si Asia...