Web Analytics

Mama fetei traficate la Câmpulung: „Stăm în gardă mereu”

de | 6.10.2021 14:47 | Actualitate, Dezvăluiri

# Vestea bună e că eleva s-a întors în familie și la școală # Despre daunele pe care Ionuț Mihai Chira, proxenetul condamnat, ar trebui să le plătească fetei ei, Marioara S. spune: „N-am nevoie de banii lui. Să își ducă pedeapsa până la capăt…”

Este foarte cunoscut cazul elevei din Câmpulung care a fost racolată de proxeneți după ce i-au oferit droguri și au profitat de dependenţa ei. Povestea a fost dezvăluită chiar de Marioara S., mama fetei, la Caracal, în august 2019, în speranța că autoritățile din Câmpulung vor face mai multe pentru a le scăpa fata din mâinile traficanților. În septembrie 2019, câmpulungenii Daniela Țîru și Ionuț Mihai Chira au fost reținuți în urma unor percheziții și, pe 16 ianuarie 2020, instanța le-a dat pedepse celor doi inculpați, după ce au fost judecaţi în stare de arest preventiv. Daniela Țîru a primit un an și zece luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de droguri, dar luna aceasta s-a cerut revocarea suspendării, la mai bine de un și jumătate de la sentința definitivă. Ceea ce înseamnă că va executa pedeapsa în regim de penitenciar.

Daniela Țîru a primit o pedeapsă de un an şi zece luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi un an interzicerea unor drepturi. Însă executarea pedepsei a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de trei ani, în această perioadă inculpata având mai multe obligaţii, inclusiv prestarea unei munci în folosul comunității. Se pare că nu a respectat condițiile de supraveghere și, pe 17 septembrie a.c., Tribunalul Argeș, în baza unei sesizări a Serviciului de Probațiune, a dispus executarea pedepsei în condiții de detenție.

„(…) revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 10 luni închisoare aplicată intimatei – condamnate TÎRU DANIELA CRISTINA prin sentinţa penală nr. 5/16.01.2020, pronunţată de Tribunalul Argeș în dosarul nr. 6012/109/2019, rămasă definitivă prin neapelare, la data de 28.01.2020, și dispune executarea pedepsei închisorii de 1 an şi 10 luni în condiţii de detenție, conform art. 60 C.p.”, se arată pe portalul instanței.
Pronunțată pe 17 septembrie, hotărârea nu a fost contestată până la scrierea acestui articol.

Daunele morale nu au fost plătite

În ianuarie 2020, celălalt inculpat, Ionuț Mihai Chira, a primit 4 ani cu executare pentru trafic de minori şi 2 ani interzicerea unor drepturi și a fost obligat la plata a 100.000 de lei către victimă, reprezentând daune morale. Numai că banii nu au fost încă dați familiei. „Nu. Ca să îmi plătească trebuie să mă înscriu la executor, să pun sechestru pe ce? Ce să iau? N-am nevoie de banii lui. Să își ducă pedeapsa până la capăt și să fie sănătos acolo unde e”, a spus mama fetei, contactată de „Jurnalul de Argeș”. Femeia nu știa despre decizia recentă din cazul Danielei Țîru.

Fata merge din nou la liceu și a terminat a noua din clasă

Familia fetei încă se gândește să plece din țară. Pentru o perioadă, minora a fost internată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, la care părinții au apelat forțați de împrejurări, însă a revenit în familie din toamna lui 2019 și merge la liceu. „Este foarte bine, a terminat a noua din clasă. Față de cum era și cum învăța, să termini a noua eu zic că e un progres mare. Nu mai are nevoie de consiliere, a fost alegerea ei, dar eu zic că s-a descurcat destul de bine, n-avem probleme nici cu substanțele. Și-a revenit bine, doar că stăm în gardă mereu”, ne-a mai spus mama.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii