Web Analytics

Maia Sandu, vizită de lucru în România

de | 23.02.2023 08:43 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele Republlicii Moldova, Maia Sandu, face, joi, o vizită în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, şi va discuta cu oficialii de la Bucureşti despre situaţia de securitate din Republica Moldova şi despre aderarea la UE. Vizita are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea conflictului armat din Ucraina.

Citește și: România este una dintre ţările cele mai expuse riscului de cutremur din UE

”Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, merge joi, 23 februarie, în România la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Din delegaţia de la Chişinău face parte şi Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, iar pe agendă sunt prevăzute întrevederi şi cu alţi oficiali români”, a transmis Preşedinţia Republicii Moldova, într-un comunicat de presă.

Citește și: Argeș. Bărbat mort după ce a fost lovit de creanga copacului pe care îl curăța

Instituţia a menţionat că Maia Sandu va discuta, la Bucureşti, despre cooperarea bilaterală, situaţia de securitate a ţării şi despre aderarea la Uniunea Europeană.  Potrivit anunţurilor oficiale de la Bucureşti, Maia Sandu va fi primită de către preşedintele Klaus Iohannis şi de către premierul Nicolae Ciucă.  Vizita are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, dar şi la o zi după summitul B9 de la Varşovia.  Liderii europeni, dar şi preşedintele SUA, Joe Biden, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au transmis susţinerea pentru Maia Sandu şi Republica Moldova.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *