Maia Sandu: Unirea Republicii Moldova cu România trebuie susținută de o majoritate covârșitoare a cetățenilor

de | 30.12.2021 10:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Unificarea Moldovei şi României, pe care Bucureştiul şi o serie de partide politice din Chişinău o doresc, este posibilă cu acordul majorităţii covârşitoare a moldovenilor, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat luni la ProTV, informează Adevărul.ro.

Întrebată cum vede creșterea curentului unionist din Republica Moldova, în condițiile în care cel mai recent sondaj a arătat că aproximativ 44% dintre moldoveni și-au dori unirea cu România, Maia Sandu a declarat: “Știm că există un număr mare de oameni care sprijină ideea Unirii”.

Citește și Maia Sandu, vacanță în România. A urcat pe Vârful Moldoveanu

“În același timp, există și altă parte din societate, care este speriată de ideea Unirii. Or, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară suficientă în societate. Vom urmări sondajele, să vedem cum se întâmplă lucrurile. Între timp, noi construim relații cu România. Dincolo de discursuri, noi construim poduri, proiecte care să ne unească pe domeniul energetic, cultural, educațional”, a explicat Maia Sandu la emisiunea “În Profunzime”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii