Web Analytics
scris joi, 30.12.2021

Maia Sandu: Unirea Republicii Moldova cu România trebuie susținută de o majoritate covârșitoare a cetățenilor

Unificarea Moldovei şi României, pe care Bucureştiul şi o serie de partide politice din Chişinău o doresc, este posibilă cu acordul majorităţii covârşitoare a moldovenilor, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat luni la ProTV, informează Adevărul.ro.

Maia Sandu: Unirea Republicii Moldova cu România trebuie susținută de o majoritate covârșitoare a cetățenilor

Întrebată cum vede creșterea curentului unionist din Republica Moldova, în condițiile în care cel mai recent sondaj a arătat că aproximativ 44% dintre moldoveni și-au dori unirea cu România, Maia Sandu a declarat: “Știm că există un număr mare de oameni care sprijină ideea Unirii”.

Citește și Maia Sandu, vacanță în România. A urcat pe Vârful Moldoveanu

“În același timp, există și altă parte din societate, care este speriată de ideea Unirii. Or, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară suficientă în societate. Vom urmări sondajele, să vedem cum se întâmplă lucrurile. Între timp, noi construim relații cu România. Dincolo de discursuri, noi construim poduri, proiecte care să ne unească pe domeniul energetic, cultural, educațional”, a explicat Maia Sandu la emisiunea “În Profunzime”.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...