Web Analytics
scris joi, 24.03.2016

Maia Morgenstern, aplaudată minute în şir la Festivalul de Teatru Mioveni

Sâmbăta trecută, în cadrul Festivalului de Teatru Mioveni, pe scena Centrului Cultural Mioveni s-a jucat piesa „Mic şi-al dracu”, ce a avut-o ca protagonistă pe Maia Morgenstern, alături de care a evoluat coregraful Valentin Roşca. Atât actriţa, cât şi balerinul au uimit spectatorii cu performanţa lor actoricească şi coregrafică, într-un spectacol cu  mult umor. Piesa în sine este o comedie apetisantă cu bancuri, poezii și anecdote, poante, calambururi și rime vesele scrise de Ion Pribeagu. Această formidabilă mașină de creat umor, care a fost Ion Pribeagu, ne-a înveselit viața, fiind mereu proaspăt, aducând în lumea noastră cotidiană, standardizată, plină de plictis, banalitate, ipocrizie și aburi de benzină, bucuriile zâmbetului. Sutele de spectatori prezenți la Centrul Cultural Mioveni au aplaudat minute în șir dublul recital al celor doi protagonişti – actriță și balerin – construit în jurul versurilor jucăușe și obraznice, care atacă moravurile de acum 70 ani. Adică aceleași de acum, şi la fel de criticabile.
Aflat în plină desfăşurare, Festivalul de Teatru Mioveni 2016 a suferit câteva modificări piesele programate să aibă loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni fiind mutate în sala mare a Centrului Cultural Mioveni. Astfel că spectacolul „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine”, care urma să aibă loc pe data de 6 martie, a fost reprogramat pentru 3 aprilie, ora 19.00, biletele deja cumpărate rămânând valabile. În cadrul  Festivalului de Teatru Mioveni 2016 vor mai fi jucate următoarele piese:
# 26.03.2016 – „SECRETUL FERICIRII”, ora 19.00, la Centrul Cultural Mioveni – 40 lei. Distribuţia: Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Dan Bordeianu. Regia: Vlad Zamfirescu (audienţă + 14 ani);
# 27.03.2016 – „O PIESĂ DEȘĂNȚATĂ”, ora 19.00, la Centrul Cultural Mioveni – 30 lei. Distribuția: Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Huțuleac. Regia: Lia Bugnar (audienţă + 16 ani).
I.H.B.

Maia Morgenstern, aplaudată minute în şir la Festivalul de Teatru Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...