Web Analytics
scris sâmbătă, 09.09.2023

Mai puțini elevi înscriși la școală anul acesta. Peste 2000 de clase, desființate

Doar două milioane de elevi încep de luni școala, în România. Cu 64.000 mai puțini, față de anul trecut. Se vor desființa astfel 2400 de clase.

Mai puțini elevi înscriși la școală anul acesta. Peste 2000 de clase, desființate

Citește și: Elevii și studenții pot achiziționa și online bilete CFR reduse


Noul an școlar vine și cu numeroase provocări după haosul provocat de nesiguranța acordării burselor școlare. Ministerul Educației a asigurat că pragul de venit a fost eliminat pentru toți elevii care sunt crescuți de un singur părinte. Totodată sunt semne de întrebare cu privire la testarea antidrog în școli.

Citește și: Guvernanţii petrec la un conac „bântuit de fantoma lui Marghiloman”. Ciolacu, socru mare la Buzău


„Vorbim de elevi care provin din familii cu venituri mici, unde se impune o limită de venit și anume 50% din salariul minim net pe economie să fie venitul mediu pe membru de familie. Vorbim de burse sociale pentru elevii care au unul sau ambii părinți decedați și aici nu avem nici o condiționalitate privind venitul. Burse sociale din familiile monoparentale, la fel vor fi fără nici o condiție pe venit. Vorbim de elevii care suferă de diferite afecțiuni medicale, la fel fără condiție de venit și de elevii minori care sunt prinși într-o formă de învățământ cu frecvență redusă”, a explicat Florin Lixandru, secretar de stat Ministerul Educației, pentru Antena 3 CNN.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...