Web Analytics

Mai mulți bani pentru familii și studenți de la Guvern

de | 6.02.2023 06:53 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Guvernul pregătește majorarea sumelor acordate pentru familii și studenți, prin intermediul Ministerului Familiei. Este vorba despre cele două programe cu credite garantate de stat Family Start și Student Invest, care acordă împrumuturi familiilor și studenților.

Citește și: Radu Perianu: „A doua avalanşă a lovit în plin şi cabana, şi parcarea. A amestecat maşinile. Pădurea de pe un versant a fost rasă!”

Se pregătesc modificări atât în ceea ce privește suma acordată, cât și în ceea ce privește condițiile de înscriere pentru cele două programe. În cadrul programului Family Start, acum se pot împrumuta până la 75.000 de lei și se dorește să se ajungă la suma de 150.000 de lei. De acest credit pot beneficia familiile cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care au venituri lunare mai mici de 7.500 de lei. În prezent se lucrează la extinderea acestor categorii de beneficiari, astfel încât să fie incluse și familiile monoparentale, dar și asistenții maternali, pentru a avea mai mulți beneficiari la acest credit.

Citește și: O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești

Prin Student Invest, acum pot fi împrumutați maximum 50.000 de lei, dar se dorește ca suma să fie majorată la 75.000 de lei. În acest moment pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 31 de ani care sunt înscriși într-o unitate de învățământ superior. Aici se dorește creșterea vârstei până la 45 de ani și de asemenea, să poată aplica și medicii rezidenți.

Citește și: 30 de mașini au rămas înzăpezite pe un drum județean

Totodată, se vor extinde și categoriile de cheltuieli eligibile. Spre exemplu, autoturismul nu va fi obligatoriu să fie nou, așa cum se întâmplă în acest moment. De asemenea, banii vor putea fi folosiți și pentru achiziția de electrocasnice și pentru alte nevoi care vor fi anunțate în perioada următoare. Pentru ambele credite, perioada de rambursare este de 10 ani, iar dobânda este subvenționată la Family Start în proporție de 80% de stat, iar la Student Invest este subvenționată în totalitate.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *