MAI: Declarație de presă referitoare la activitățile desfășurate de structurile MAI pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2

de | 20.02.2021 22:35 | Actualitate, Politica si Administratie

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut, ieri, 19 februarie, ora 14.00, o declarație de presă referitoare la activitățile desfășurate de structurile MAI pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citește și: Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, participă la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

„ În ultimele șapte zile, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu angajați de la alte instituții au efectuat la nivel național, peste 10.600 de acțiuni de control pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost verificate aproximativ 500 de mii de persoane, cele mai multe dintre acestea dovedind o conduită responsabilă prin respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Totuși, în urma acțiunilor de verificare s-a constatat că 33.350 de persoane nu au purtat masca de protecție, 446 au încălcat măsurile privind carantina sau izolarea, 126 de persoane nu au respectat distanțarea fizică, iar alte aproximativ 4.400 de persoane au efectuat deplasări în timpul nopții, în intervalul supus restricțiilor, fără a avea un motiv întemeiat.

Citește și: Infringement – România, vizată de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în domeniul stabilităţii financiare, al energiei şi climei

Acțiunile de control din ultimele șapte zile au vizat de asemenea 33.000 de operatori economici, 1.540 de operatori transport persoane și 62.700 de locații de interes, printre care 25.000 de restaurante, fast-food-uri și terase.

În total, în ultima săptămână, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară s-au aplicat 38.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7,3 milioane de lei.

De asemenea, au fost întocmite 28 de dosare penale: 25 pentru zădărnicirea combaterii bolilor și trei pentru fals în declarații, cu privire la motivul deplasării.

Reamintim că obiectivul activităților de control este de a descuraja comportamentele și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2 și pot determina astfel îmbolnăvirea gravă a celor din jur.

Pe lângă aceste verificări structurile ministerului afacerilor interne au efectuat 545 de transporturi de vaccin împotriva COVID-19: trei transporturi internaționale, 112 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcțiile Județene de Sănătate Publică și 430 către unitățile spitalicești și centrele de vaccinare.

În misiunile de transport a dozelor de vaccin au fost implicați aproximativ 1.400 de angajați MAI.”

Citește și: Defrișările ilegale nu sunt oprite! Petiție pentru un SUMAL 2.0 funcțional, eficient și corect

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole