Web Analytics
scris luni, 03.06.2024

Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit pentru a cincea oară

Magnatul media Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în podgoria sa din California. Omul de afaceri american deține imperiul media News Corporation, al doilea mare conglomerat media din lume.

Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit pentru a cincea oară

Potrivit BBC, Rupert Murdoch, în vârstă de 93 de ani, şi-a unit destinul cu Elena Zhukova, în vârstă de 67 de ani, biolog rus la pensie.  Cei doi s-ar fi cunoscut la o petrecere organizată de una dintre fostele sale soții, antreprenorul de origine chineză Wendi Deng. Elena Zhukova a fost căsătorită anterior cu miliardarul rus al petrolului Alexander Zhukov, în timp ce fiica lor Dasha – o socialită și femeie de afaceri – a fost căsătorită cu oligarhul rus Roman Abramovich până în 2017.

Citește și: Tânăr fotbalist găsit mort în râul Olt

Născut în Australia, Murdoch, care are șase copii, este președinte emerit al News Corporation, care deține Fox News, Wall Street Journal, The Sun și The Times. Celelalte foste soții ale sale sunt Patricia Booker, însoțitoare de bord australiană, Anna Mann, jurnalistă de origine scoțiană, și Jerry Hall, model și actriță americană. El a renunțat la funcția de președinte al Fox și News Corp anul trecut, lăsându-l pe fiul său Lachlan să conducă ambele companii.

A lansat cel mai urmărit canal de știri din SUA

Rupert Murdoch și-a început cariera în Australia în anii 1950 – în cele din urmă a cumpărat ziarele News of the World și The Sun în Marea Britanie în 1969. Ulterior, el a cumpărat o serie de publicații americane, inclusiv New York Post și Wall Street Journal. În 1996, a lansat Fox News – în prezent cel mai urmărit canal de știri din SUA. Prin intermediul News Corp, fondată în 2013, dl Murdoch rămâne proprietarul a sute de instituții media locale, naționale și internaționale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită