Web Analytics
scris marți, 27.02.2024

Magazine Penny închise de ANPC. S-au descoperit alimente mucegăite și vitrine ruginite

Două magazine Penny din Iași au fost închise de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, care au constatat mai multe nereguli, precum alimente mucegăite și vitrine insalubre.

Magazine Penny închise de ANPC. S-au descoperit alimente mucegăite și vitrine ruginite

Citește și: Protest în Piața Constituției. Sute de taximetriști amenință cu greva foamei


Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi au închis, pe o durată de cel mult 6 luni, două puncte de lucru ale retailerului REWE România SRL, în urma unor controale efectuate în cele opt puncte de lucru din lanţul de magazine deţinut în judeţ, transmite Agerpres. Au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 80.000 de lei şi un avertisment.

Citește și: Ministrul Finanțelor anunță „militarizarea” ANAF


La punctele de lucru verificate s-au constatat vitrine frigorifice în care se aflau depozitate produsele alimentare preambalate, se prezentau a fi insalubre, necurăţate, neigienizate, având porţiuni ruginite, precum şi resturi alimentare. Erau produse în ambalaje devidate, rupte, produse din carne preambalate cu aspect modificat de la congelarea excesivă, produse din carne refrigerate cu lichid sangvinolent în exces. S-au găsit legume şi fructe depreciate, prezentând mucegai şi având afişată altă ţară de origine pe etichetă faţă de ce se preciza la raft. De asemenea, erau produse congelate cu prezenţa în exces a gheţii, jucării cu traducere incompletă în limba română, produse de patiserie depreciate, improprii consumului, arată reprezentanții ANPC.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *