E limpede că declarațiile publice ale fostului comandant al Poliției Mioveni au creat un șoc mare în Poliția Argeș, cu posibilitatea spăimoasă de a deveni tsunami. Am primit, pe mai multe căi, semnale că parcă era mai bine pentru toată lumea dacă Mihalcea era în funcție la Poliția Mioveni, pentru că se cenzura în ceea ce privește declarațiile publice, chiar dacă oricum își făcea datoria – sesizând problemele grave pe căile din interiorul sistemului.
Faptul că fostul polițist Mihalcea procedează corect, ascultându-și propria conștiință, reiese și din declarația generalului Berechet (un om a cărui experiență nu poate fi pusă la îndoială) dată Jurnalului de Argeș cu puțin timp în urmă, cum că s-a ajuns în situația când „oameni puși să conducă structuri sau să facă lucruri pe care evident nu le pot face, pentru că nu au capacitatea, nici informativă, nici aplicativă să o facă. Și atunci, toate lucrurile astea – și nu am enumerat decât câteva – deci toate acestea și încă multe altele dau răspunsul privind necesitatea imperioasă de a se începe un proces de reformare a instituției Poliției”.
De asemenea, e limpede de ce deranjează în acest moment declarațiile publice ale omului care știe multe, fostul comandant al Poliției Mioveni. Pentru că exact acum se fac jocurile pentru o afacere super-bănoasă, construcția autostrăzii Pitești – Sibiu, unde se va folosi pietriș de râu în valoare de multe zeci de milioane euro. Și unde se aude că sunt vârf de lance doi vecini, Petre Ioanițescu, fostul comandant al Poliției Argeș în perioada „Fabricii de Permise”, și Armand Chiriloiu, distinsul fost prieten al Jurnalului, actual director al Direcției Silvice Argeș, la care se adaugă alte câteva persoane importante din poliție, plus colaterale.
Nu întâmplător singura cameră video pentru identificarea autovehiculelor cu privire la plata rovinietei a fost fixată la Buzoiești, un loc prin care nu trec niciodată nici mașini de pietriș, nici mașini pentru aprovizionarea Uzinei Dacia.
Tot ca o consecință a pensionării lui Mihalcea, la numirea noului comandant al Poliției Mioveni trebuie să se țină cont că primarul Georgescu este un om cu personalitate și ar fi tentat să sprijine numirea unui polițist care nici să nu strănute fără aprobare de la primărie. Fără să-și dea seama, un astfel de aranjament nu l-ar ajuta prea mult, că spune o vorbă la români că „pericolul nu vine de la cel care mușcă, ci de la cel care linge”!
După părerea mea, ca o concluzie, aș spune că întreaga activitate a polițistului Mihalcea se încadrează undeva între 7 și 9, ceea ce este foarte bine, iarăși după părerea mea. Ca o paranteză, în anii ’80, șeful Biroului de Organizarea Muncii din Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân” le spunea studenților că oamenii care mișcă societatea înainte sunt cei cu note între 7 și 9. Nu geniile, cei permanent de nota 10 – care se pot sinucide că nu vine la timp autobuzul și au întâlnire cu o fată, și nici leprele, cei cu note sub 7 – în acest caz argumentele nemaifiind necesare.
da, bun asa, sa ne.spuna cat mai multe pensionarul, avem urechile si agendele pregatite, plus cateva celule goale..