Web Analytics

MAE: România expulzează 10 diplomaţi ruşi

de | 6.04.2022 08:56 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. Acestea urmează să fie expulzate.

Citește și: VESTE BUNĂ! Salariul minim pe economie ar putea crește cu 200 de lei

MAE afirmă că activităţile şi acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961. ”Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse marţi, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice”, arată comunicatul de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care răspunderea aparţine Rusiei. Și Danemarca, Italia, Spania şi Suedia au anunţat marţi expulzarea a zeci de diplomaţi, după ce Germania şi Franţa au făcut acest lucru luni, marcând o nouă degradare a relaţiilor cu Rusia.

Citește și: Incendiu provocat intenționat la o mașină, în Pitești

Deciziile au fost luate după descoperirea unor masacre imputate forţelor ruse, în apropiere de Kiev.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *