Web Analytics

Lupta pentru şefia Spitalului Câmpulung a ajuns la Înalta Curte

de | 11.11.2021 13:16 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Criza provocată la început de pandemie la nivelul conducerii Spitalului Municipal nu se va încheia prea curând. Și nu doar din cauză că trei litigii au apărut după suspendările din funcție pe care le-a suportat managerul Nicolae Alexe, ci și pentru că unul dintre procese, ajuns în fază de cale de atac, va începe peste mai mult de un an.

Un război cu mai mulți actori

A fost și este o luptă cu mai mulți protagoniști pentru (re)câștigarea conducerii unității medicale. Nicolae Alexe a deschis două procese îndreptate împotriva Ministerului Sănătății și Primăriei Câmpulung, cu intervenția Prefecturii Argeș, Prefectură care, la rândul ei, a insistat în instanță pe ilegalitatea actelor prin care managerul a ajuns în funcție. Și doar acțiunea Instituției Prefectului a fost îngropată definitiv, după ce instanța a constatat faptul că aceasta fusese introdusă cu o zi mai târziu decât permitea legea.

Celelalte două litigii, cele inițiate de managerul Alexe, au depășit faza judecății pe fond. O decizie a fost favorabilă celui suspendat din funcție, cealaltă nu. Alexe a avut câștig de cauză în procesul în care a contestat ordinele ministeriale prin care s-au decis suspendările. După cum am mai precizat, judecătorii au constatat faptul că ministrul Sănătății nu a precizat motivele care să întemeieze măsurile de suspendare, astfel că actele lui Nelu Tătaru au fost anulate. În cauză s-a aflat și Prefectura Argeș, instituție care, reprezentând Guvernul, a atacat hotărârea instanței. În urma acestui fapt, procesul a intrat pe rolul unui complet de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Primul termen de judecată a fost programat într-o zi din luna februarie a anului 2023.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și A crescut numărul paturilor Covid la Spitalul Câmpulung

Citește și Încă un exemplu de cum au mers lucrurile la Spitalul Câmpulung / Un fost director, stresat, a mers la judecată şi apoi a renunţat la proces

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii