Web Analytics
scris marți, 25.10.2022

Ludovic Orban, la Pitești: ”Punctul de pensie va crește în funcție de ordinul pe care îl va da Iohannis”

Ludovic Orban, președintele formațiunii Forța Dreptei, va fi prezent două zile în Argeș, în această săptămână. Motivul principal: înființarea organizațiilor de partid la Câmpulung (astăzi, 25 octombrie) și la Curtea de Argeș (joi, 27 octombrie).

Ludovic Orban, la Pitești: ”Punctul de pensie va crește în funcție de ordinul pe care îl va da Iohannis”

Citește și: Ministrul Novak, la Pitești: ”Copiii preferă să stea pe tablete, în loc să facă sport și din acest motiv sunt, în general, mulți obezi”

Astăzi, la Pitești, înainte de a pleca spre Muscel – acolo unde și-a mai programat o întâlnire cu primărița Elena Lasconi și, apoi, la Mățău, participarea la Focu lu’ Sumedru – Ludovic Orban, avându-i alături pe deputatul Adrian Miuțescu, membru fondator Forța Dreptei și vicepreședinte la nivel național al partidului, și pe Leonard Soare, lider al organizației județene, a depus o coroană de flori la Cimitirul Eroilor și apoi a susținut o conferință de presă.

OUG 119, de plafonare a prețului la energie, ”un act profund nociv, care produce efecte perverse”

Liderul formațiunii Forța Dreptei a vorbit despre trei probleme principale. Prima a vizat OUG 119, ce reglementează modul de acordare a prețului plafonat pentru energie electrică și gaze naturale, ”un act profund nociv, care produce efecte perverse și care reduce drastic numărul beneficiarilor de preț prafonat. Peste un milion de cetățeni nu mai beneficiază de acest preț plafonat” – a spus dl. Orban, făcând referire și la propunerile Forței Dreptei privind amendarea respectivei ordonanțe: revenirea la cota de 300 kW pentru care se acordă prețul plafonat; cei care consumă peste 300 kW să plătească valoarea plafonată până la această limită, iar restul – la prețul pieței; să nu existe nicio condiție legată de consumul din anii anteriori; pentru gospodăriile încălzite electric, plafonul să crească la 500 kW; unitățile de cult și cluburile sportive să fie incluse în lista beneficiarilor de preț plafonat etc.

”Punctul de pensie trebuie să fie majorat cu minimum 18%”

A doua problemă abordată a vizat pensiile, pe care mulți politicieni, inclusiv premierul Ciucă, le măresc ”din gură”, fără a ține cont de mecanismele de creștere a punctului de pensie, ce trebuie să ia în calcul, pe de o parte, compensarea pierderilor puterii de cumpărare și, pe de alta, mărirea câștigului salarial mediu brut.  ”Din calculul nostru, punctul de pensie trebuie să fie majorat cu minimum 18%. Prin urmare, am un mesaj pentru pensionari: să nu-i mai asculte pe guvernanți, care se sucesc de la o zi la alta și îi prostesc! ”Punctul de pensie va crește în funcție de ordinul pe care îl va da Iohannis” – a declarat Ludovic Orban la Pitești.

”Să nu știi cu cât vinde Romsilva metrul cub pe picior!”

În fine, a treia problemă la care a făcut referire dl. Orban a vizat lemnele de foc. ”Guvernul a demonstrat că e paralel cu economia, cu realitatea. Să nu știi cu cât vinde Romsilva metrul cub pe picior! Să nu cunoști care este volumul tranzacțiilor! Cât e prețul de exploatare! Cât de prost și de indolent și de ticălos să fii, încât să stabilești prețul plafonat la 400 de lei! (…) Retailerii au reziliat toate contractele cu firmele de exploatare a lemnului! Tranzacțiile se fac pe OLX, dar se fac la negru! (…) Propunerile noastre: am cerut Guvernului fie să meargă pe sistemul de finanțare prin ajutoare de încălzire, dar invers proporțional cu venitul pe cap de familie, fie să aplice compensarea diferenței între prețul de piață și prețul reglementat” – a mai spus Ludovic Orban.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *