Web Analytics

Lucrețiu Tudor, administratorul public al Piteștiului anunță „schimbarea la față” a comerțului stradal

de | 16.07.2021 13:17 | Actualitate, Politica si Administratie

Toate chioșcurile, gheretele și tonomatele din Pitești vor fi verificate și inventariate în următoarea perioadă, a anunțat Lucrețiu Tudor, city manager al municipiului Pitești. În urmă cu câteva zile s-a înființat în cadrul Primăriei Pitești o comisie care să identifice și să verifice toate construcțiile de comerț stradal din oraș, iar ulterior să verifice dacă acestea sunt amplasate legal. De asemenea, Lucrețiu Tudor a spus că li se va pune în vedere comercianților că în viitorul aproiat vor fi impuse anumite modele pentru fiecare tip de activitate.

Am primit semnale că multe dintre tonetele abandonate sunt folosite ca adăpost de oamenii străzii sau chiar ca toalete. Vom face inventarierea și vom confrunta lista astfel obținută cu acordurile date de primăriei, să vedem cine mai este legal. Avem intenția să impunem o nouă față pentru comerțul ștradal, cu tonete standard pentru fiecare activitate: într-un fel vor arăta florăriile, toate la fel, altfel chioșcurile de ziare…”, a declarat Lucrețiu Tudor.

Ni s-a spus că unii vând, spre exemplu, ochelari pe jos de 30 de ani! Ei bine, nu or să mai vândă!” a explicat primarul Cristian Gentea. (A.N)

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

4 Comentarii

  1. „Pas cu pas” … spre mai bine , timpul sa nu’ncremeneasca pe loc/spatiu !

  2. Banuiesc ca e vorba de tonete , nu tonomate !Cu drag va spun ca e nevoie de un … !

    • Cap limpede !

  3. Orasul nu se schimba la fata impunand acelasi model de chiosc de ziare sau florarie. Va deranjeaza, de fapt, cativa vanzatori ambulanti de prin centrul orasului.Aceasta este marea voastra schimbare la fata? Maret plan mai aveti! Mai departe decat lungul nasului ( la propriu) nu vedeti?