Web Analytics

Lucrările la viitorul spital de la Mioveni se apropie de finalizare

de | 11.07.2019 13:32 | Politica si Administratie

Lucrările continuă în ritm susținut la viitorul spital de la Mioveni, care va fi cel mai modern din țară. ”Cel mai nou spital din sudul țării merită doar cele mai moderne dotări! Pas cu pas începem să echipăm noul spital din Mioveni cu aparatură medicală și echipamente de ultimă generație. În imagini se observă Secția ATI, un element cheie în structura oricărui spital de urgență. Este un proiect extrem de important, nu doar pentru comunitatea din Mioveni, ci pentru un număr de peste 65.000 de persoane din zonă, pe care spitalul le va deservi”, spune primarul Ion Georgescu.
În continuare cei peste 100 de muncitori aflați pe șantier lucrează continuu, indiferent de anotimp sau condițiile meteo, lucrările alternând, fie în interior, la compartimentare și finisare, fie pe exterior.
Aparatura din viitorul spital de la Mioveni va fi şi ea una de top, având de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă. Pe partea de imagistică, rezultatele vor fi comunicate instantaneu pacienţilor. În total, viitorul spital va avea 177 de paturi. Iar fiecare dintre aceste paturi este de ultimă generaţie, având câte 80 de funcţii.
Iată și câteva date statistice legate de viitorul spital de la Mioveni: va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.290 mp, 13.000 de tone de beton turnat şi 1.400 de tone de armătură.
Clădirea are adăpost antiatomic de 225 de metri pătraţi, unde încap 100 de persoane şi care poate funcţiona 48 de ore cu generatoare în caz de avarie. Viitorul spital este conceput să reziste şi la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter.
Lucrările la spitalul din Mioveni au început la sfârşitul lui martie 2016 şi se vor finaliza cel mai târziu la începutul acestei toamne.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii