Web Analytics
scris miercuri, 05.04.2023

Lucrările de artă din Galeria „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” vor fi digitalizate

Muzeul Județean Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, și-a propus digitalizarea capodoperelor din Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, pentru valorificarea patrimoniului, facilitarea accesului la cultură și încurajarea consumului cultural pentru toate categoriile de public. Proiectul se va încheia în octombrie 2023. 

Lucrările de artă din Galeria „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” vor fi digitalizate

Muzeul a depus proiectul „Digitalizarea colecțiilor de artă din patrimoniul Muzeului Județean Argeș” în cadrul sesiunii de finanțare I 2023 a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), proiect ce a fost desemnat câștigător și va fi și finanțat.

Bugetul total este în valoare de 100.535 lei din care: 86.000 lei, finanțare nerambursabilă AFCN și 14.535 lei, contribuție proprie.

În contextul restaurării și modernizării Muzeului, instituția își dorește crearea unui site dedicat, în care să fie expuse lucrările de artă, pentru a le face accesibile publicului de pretutindeni.  Tehnologiile digitale oferă noi oportunități de conservare a conținutului cultural. Muzeele și organizațiile culturale care adoptă aceste tehnologii pot oferi vizitatorilor experiențe inovatoare, pot permite accesul publicului de la distanță la diverse expoziții și vizualizarea materialului cultural care nu este expus”, au transmis autoritățile. 

Citește și Film în premieră și film inspirat din fapte reale, la Cinematograful „București”

Consiliul Județean Argeș mai are în implementare proiecte cu finanțare europeană care vizează restaurarea, conservarea și consolidarea obiectivelor culturale simbol ale Argeșului. Acestea sunt:

 „Restaurarea Muzeului Judeţean Argeş – consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural”. Procentul fizic al execuției de lucrări până la această dată este de 55%. 

„Conservarea şi Consolidarea Cetăţii Poenari Argeş”. Valoarea actualizata a proiectului este de 23,2 milioane lei cu TVA. 

„Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural”. Valoarea totală este de 19.570.965,55 lei cu TVA. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *