Web Analytics

Lucrări pe autostrada A1. Restricții de circulație

de | 4.05.2022 14:29 | Actualitate

Pe Autostrada A1, pe calea 1 (sensul de mers către Pitești), între km 110+560m și km 115+910m, circulația rutieră va fi închisă și deviată pe calea 2 (sensul de mers către București), ca urmare a lucrărilor la rosturile de dilatație de la podurile situate pe acest segment.

„Circulatia autovehiculelor urmează să fie închisă pe sectorul de drum menționat și deviată pe calea 2 pentru efectuarea de lucrări de reparație – înlocuire rosturi de dilatație la podurile situate la km 110+760, km 111+800, km 114+800, km 115+250, lucrările necesare, incluzând activitățile premergătoare, fiind aprobate pentru perioada 02.05.2022 – 03.06.2022.

Punerea în practică a restricțiilor va începe cu demontarea parapetului metalic median, în zona km 110+560 și în zona km 115+910, activitate ce implică restricționarea circulației, în intervalul 13:00-19:00, pe calea 1 (sensul de deplasare spre Pitești), banda 2, pe câte un segment cu lungimea de 160m, cu semnalizare corespunzatoare.

Astfel, în perioada desfășurării lucrărilor, prin semnalizare și marcaje rutiere, se va realiza transferul traficului rutier, începând cu km 110+560m, de la calea 1 (sensul de deplasare spre Pitești) către calea 2 (sensul de deplasare spre București), pentru a face posibile lucrările de reparație, traficul revenind pe calea 1 la km.115+910m”, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Au început lucrările de asfaltare pe un drum important din Argeș

Recomandările polițiștilor rutieri pentru deplasări, în condiții de siguranță, pe autostradă:

„Atunci când pătrundeți pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare), trebuie să cedați trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii și să nu stânjeniți, în niciun fel, circulația acestora.

Este interzis să circulați, opriți sau staționați autovehiculele pe banda de urgență, cu excepția cazurilor prevăzute de lege.

În circulația pe autostrăzi, conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, existând obligația de a reveni pe prima bandă, ori de câte ori acest lucru este posibil.

În situația în care schimbați banda de deplasare, este necesar să semnalizați intenția dumneavoastră și să vă asigurați din timp, că din spate nu circulă alte autovehicule.

Ieșirea de pe autostradă se poate face numai prin locurile destinate acestui scop. Dacă nu v-ați încadrat corespunzător pentru a părăsi în condiții de siguranță autostrada, este obligatoriu să conduceți până la următoarea ieșire.

Reamintim faptul că, pe autostrăzi, este interzisă circulația pietonilor, a vehiculelor cu tracțiune animală, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor și mopedelor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport eliberată conform prevederilor legale, a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.

De asemenea, la intrarea și ieșirea de pe sectorul de autostradă, respectați semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere, sporind atenția și micșorând viteza de deplasare conform acestora”.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto și respectarea în permanență a limitelor legale de viteză și păstrarea unei distanțe de siguranță mai mare față de autovehiculul care circulă înainte.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *