Web Analytics

Love story la Arhiepiscopie. Soţul înşelat s-a decis să vorbească: preotul Ovidiu Vlăsceanu, consilier eparhial, a destrămat o familie

de | 11.07.2019 14:04 | Dezvăluiri

# Armand Dogaru: „Bineînțeles că nu este moral ce se întâmplă între cei doi, nu este etic”
Scandalul iscat la Arhiepiscopia Argeșului de consilierul eparhial Ovidiu Marian Vlăsceanu, care dorește să divorțeze de soția sa (printre motivele invocate de acesta în cererea de chemare în judecată fiind acela că nevasta nu a dorit să evolueze social și intelectual), a generat multe comentarii din partea cititorilor care au accesat ediția online a ”Jurnalului de Argeș”. La rândul său, soția preotului ne-a spus că motivul pentru care părintele vrea să o lase și pe care îl cunosc chiar și enoriașii este o doamnă din Curtea de Argeș, cu care soțul său are o relație. Ne-a indicat chiar identitatea acesteia, pe care, la momentul respectiv, nu am dezvăluit-o. În ediția aceasta revenim cu mărturia fostului soț al femeii aflate în relație de concubinaj cu slujitorul Domnului, relație care a stat, de fapt, la baza divorțului acesteia, în 2017. Surprins de motivele invocate acum de preot în cererea de divorț și în spiritul adevărului, dar și convins că cei care au de pierdut sunt copiii celor două familii, trei ai familiei Vlăsceanu și unul al familiei Dascălu, Armand Dogaru a acceptat să stea de vorbă cu noi.

„Copilul meu, ca și ai lui, trăiește într-un mediu în care sunt încurajate relațiile extraconjugale”

„Relația dintre cei doi este de actualitate. Eu, când am redactat cererea de divorț, nu i-am inclus numele: Marian Ovidiu Vlăsceanu, dar da, el este persoana cu care fosta mea soție a avut și are în continuare o relație. Persoana în cauză este Ovidiu Vlăsceanu, fără doar și poate vă confirm. Mă puteți întreba tot ce doriți și dacă pot răspunde, cu condiția să publicați ce ține strict de relația celor doi, restul sunt intimitățile mele și doresc să rămână așa. Vorbim strict de speța celor doi, nu despre relația mea cu fosta nevastă. Bineînțeles că nu este moral ce se întâmplă între cei doi, nu este etic, nu avem fundamente corecte pentru care oamenii ăștia fac asta, dar faptul că acționează fără scrupule întărește frustrarea noastră. Partea rea este că sunt implicați și copiii, care cresc denaturat, cu exemplu negativ… Înțeleg că cei doi sunt în concediu la mare acum. Nu știu dacă băiatul meu este acolo. Cert este că, la mare, copiii lui nu sunt cu el. Ăsta este un aspect destul de urât, faptul că pleacă cu o femeie străină, cu alți copii, în condițiile în care declară că își dorește copiii aproape. Nu mi-am mai văzut copilul, băiatul meu vorbește urât, are un comportament agresiv, un limbaj vulgar și este explicabil. Copilul meu, ca și ai lui, trăiește într-un mediu în care sunt încurajate relațiile extraconjugale și nu este normal ca aceștia să sufere emoțional, să nu crească normal, cu un caracter frumos. Automat, apar aceste refulări, limbaj vulgar. Copilul meu îi ironizează pe ceilalți colegi. Al meu așa face pentru că trăiește cu un exemplu negativ și crede că este corect așa. Eu nu am acces la copil”.

„Eu am realizat o aplecare a fostei neveste către Ovidiu Vlăsceanu, de când copiii au început școala, acum patru ani”

L-am întrebat pe Armand Dogaru dacă în timpul căsniciei sale știa de relația dintre fosta soție, Otilia, și consilierul eparhial Ovidiu Vlăsceanu.
„Am avut destule informații de la colegi și prieteni comuni, care îmi spuneau că ceva se întâmplă, dar mie nu îmi place cancanul și nu plec urechea. Eu am realizat o aplecare a fostei neveste către Ovidiu Vlăsceanu de când copiii au început școala, în clasa zero, băiatul meu fiind în clasă cu băiatul lui. Acum urmează să intre în a treia. Acum patru ani se întâmpla, da. Nu am vrut să dau crezare în primul moment și am vrut să mă conving. Am adoptat o poziție indiferentă, am vrut să îi testez, acordându-le libertate deplină. Lui i-am acordat încredere deplină. Trebuie să vă spun că eu lucrez detașat din România, sunt șofer de camion. Pe vremea aceea îmi luam perioade foarte lungi în care stăteam în deplasare. În toate aceste perioade, Ovidiu Vlăsceanu era mai des acasă la mine decât la el. Se ocupa de copilul meu mai des decât o făceam eu, automat era în prezența fostei mele soții mai mult decât eram eu. Inițial am înțeles explicația fostei mele soții, care mi-a argumentat că este un foarte bun prieten care o ajută la greu. Am sesizat, deci, acea apropiere între ei, dar nu mi-a trecut prin cap că ar putea fi o relație de alt gen. Având în vedere că omul purta o haină bisericească, era greu să accept, moral vorbind. Relațiile dintre ei au devenit din ce în ce mai aprinse și nici nu se mai ascundeau, nici măcar nu mai făceau efortul de a se ascunde. I-am pus în fața unei întrebări. Față în față. I-am întrebat individual și împreună dacă își doresc un viitor împreună, dacă au planuri împreună. Amândoi mi-au confirmat că sunt împreună, că își doresc să rămână împreună, iar în acel moment am realizat că eu trebuie să mă retrag. Această etalare am scris-o și în cererea de divorț. Din păcate, nu am folosit nume proprii, însă vă confirm că este vorba de preotul Ovidiu Vlăsceanu”.

Preotul Ovidiu Vlăsceanu a fost oprit de la slujire până la finalizarea procesului de divorţ

Preot la Parohia Sfinții Voievozi-Bolniță din Curtea de Argeș, Ovidiu Marian Vlăsceanu a fost oprit de la slujire pe perioada derulării procesului său de divorț, prin decizie a arhiepiscopului Calinic. Până la pronunțarea sentinței judecătorești, preotul nu mai are dreptul de a oficia slujire sacramentală, ci poate activa doar în strana bisericii, ca și cântăreț. După câte am putut afla de la Arhiepiscopie, consilierul eparhial se află în concediu de odihnă până în septembrie.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii