Web Analytics

„Love is style of Pitesti”

de | 16.03.2023 12:00 | Actualitate, Cultură, Home

Concurs de poezii de dragoste pentru liceeni și studenți

În cultura recentă a Piteștiului au existat câteva momente solare, când tineri creatori s-au implicat, cu entuziasm, în viața spirituală locală. La început, a fost gruparea SIND de la Casa Sindicatelor. A urmat gruparea ULYSSES, de la Casa Studentului. Mai apoi, mișcarea PRIMELOR IUBIRI, de la un ziar local, alături de Cenaclul SIND Junior, condus de Marin Ioniță, ce a publicat peste 10 volume de creații ale celor aflați la început de drum.

A fost vorba, în toate, de un concurs de poezii de dragoste. Scopul ultim era acela de a oferi un feed-back celor aflați la vârsta „primelor iubiri”. La vremea respectivă, tinerii urmăreau/cumpărau presa locală. Oare o mai fac și astăzi? Noi sperăm că da și le oferim mănușa! Premiul va consta în publicarea unui volum colectiv de versuri, cu laureații (premiile I-III, mențiune). Așadar, liceeni și studenți, vă așteptăm la concursul „Love is style of Pitesti”! Poeziile voastre vor fi publicate în această pagină, într-un colț, până când un juriu specializat se va pronunța la 1 iunie a.c.

Citește și Dr. Viorel Pătraşcu, la lansarea cărţii sale-document: „«Experimentul Filipeni al vieţii mele» are acum valoarea platinei”

Știm din propria experiență cât de mult înseamnă să publici la începuturile tale, să primești un sfat, să ai o confirmare printr-un premiu. Nu poți anticipa niciodată care va fi destinul poetic al unui începător. Mulți se pierd pe drum, neavând tăria sau talentul de a depăși capcanele vieții (multe poete de liceu, ajung… gospodine, încercând să-și realizeze visul prin odrasle, dar cele mai multe ajung ziariste). Astăzi, au apărut, din spuma mării, tot felul de poeți și poetese, cu bani, care par a da tonul, fiind încurajați(te) de unii la fel ca ei (ele), lipsiți(te) de cultură.

Acordăm, așadar, tuturor concurenților un cec în alb, indiferent de calitatea de moment a versurilor. Ne aducem aminte că unii creatori de vârstă minoră au confirmat ca scriitori – Cristian Gava, Alexandru Mărchidan, Ionuț Radu etc., Gabriela Zoană a renunțat la poezie și pian, alegând politica mare, câțiva au ajuns ziariști importanți, precum Mihaela Pană (Agerpres), Irina Trașcă/Irina Ursu, realizator de emisiuni la Național TV, Ramona Voiculescu (TV Italia), Gabriela Pisică (Antena 3), Simona Dobrin (își lansează cărțile la București), Maria Iliescu, alții au bătut pasul pe loc sau au renunțat, nedublându-și talentul cu o cultură temeinică. Nu în orice zi ai șansa de a debuta un Eminescu, dar poți spune, pe urmele lui Iosiv Vulcan, de fiecare dată: „Deschidem cu bucurie coloanele ziarului nostru pentru…”.

Citește și Marin Ioniţă, cel mai mare animator al Argeşului

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *