Web Analytics

Lorena Toma îl atinge pe primarul Stancu: „Nu ştiu dacă acesta era modul potrivit de a ne ajuta”

de | 8.03.2018 11:37 | Politica si Administratie

5 01# Foaie verde de mărar, diva ia distanţă de primar

După ce, la sfârşitul săptămânii trecute, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, a recunoscut că s-a euforizat când i-a îndemnat pe angajaţii Primăriei să dea SMS-uri de pe telefoanele de serviciu ca să susţină ansamblul folcloric Doina Bascovului în concursul organizat la emisiunea de la PRO TV „La Măruţă”, iată că Lorena Toma, directorul Casei de Cultură Bascov, îşi apără ansamblul şi i-o taie edilului, arătând că putea să-i ajute pe copii altfel. Mai mult, spune că e vorba de un scandal cu iz politic, chir dacă primarul şi-a asumat vina.

„Noi suntem prinși din nou la mijloc. Mi se pare regretabil pentru că, atât eu cât și colegele mele de la Casa de Cultură, nu mai zic și de dansatori, ne confruntăm cu aşa ceva. Mi se pare un mare păcat ca acest succes să fie umbrit de un scandal cu iz politic. Mi se pare un real păcat. Bineînțeles că îi mulțumim domnului primar că a dorit să ne ajute, însă nu știu dacă acesta era modul potrivit de a ne ajuta. Nu știu între cine și cine (au fost prinşi la mijloc – n.red.), eu nu fac politică, dar înțeleg că aceste declarații au apărut, inițial, într-o conferință a unui partid politic. Probabil că existau și alte modalități, sponsorizări, mobilizarea unor oameni, să voteze ansamblul comunității, oameni de aici, din Bascov”, a declarat Lorena Toma.

„Am fi câștigat și fără aceste voturi”

Lorena Toma sugerează că cele peste 60.000 lei cheltuite de angajații administrației publice locale din Bascov n-au influențat cu nimic rezultatul final şi că, oricum, dansatorii săi ar fi plecat acasă cu marele premiu.
„Ideea este că nouă ne pare foarte rău, pentru că înțeleg că numărul de voturi care a venit din Primărie e de aproape 25 de mii. În economia sumei totale a numărului de voturi pe care le-am avut în cele 4 dueluri, de 140 de mii, cred că toată lumea își poate da seama că am fi câștigat și fără aceste voturi. De asta spun că este regretabil. Dar probabil și faptul că Priboieniul s-a aflat în această competiție, fiind  un alt ansamblu din județ care a intrat în semifinale și, ulterior, în finală, l-a ambiționat un pic pe domnul primar, care a vrut să demonstreze că, totuși, Bascovul este mai puternic”, este de părere Lorena Toma.

O sponsorizare de 4.000 de voturi

Lorena Toma spune că au existat și sponsorizări. „Noi, înainte de finală, am fost ajutați de o companie din Bascov cu patru mii de voturi pentru finală. În plus, am fost votați masiv de oameni din exterior. Eu asta vreau să subliniez. Nu mă interesează acest scandal, nu este scandalul nostru. Este regretabil pebntru că noi suntem niște oameni care chiar au muncit și cred că este un mare  păcat ca succesul acesta să fie umbrit de un scandal de genul acesta (…).Nouă nici n-ar avea ce să ni se reproșeze pentru că noi suntem cei care au muncit.Noi am avut și sprijinul consilierilor locali, știm că toată lumea a votat de pe telefoanele proprii”, mai spune Lorena Toma.

„Am votat de pe telefonul meu de 6 milioane de lei”

Șefa Casei de Cultură Bascov spune că, prin acest scandal, ansamblul a fost atacat colateral. „Eu, personal, am votat de pe telefonul meu de 6 milioane de lei (n.red. – lei vechi)… Adică oamenii ne-au votat masiv din exterior. Sigur că domnul primar și-a dorit să ne ajute. Este de înțeles, pentru că, până la urmă, nu este ansamblul meu. Este ansamblul unei comunității, incluziv al autorității locale,  ansamblul care reprezintă comuna Bascov. Este normal că și-au dorit să ne ajute, dar probabil existau și alte variante. Este păcat să atacăm, acum, colateral, niște oameni care, efectiv, au muncit.  Mie îmi pare rău, sper ca lucrurile să se termine cu bine. Dacă se consideră că cineva a abuzat de un buget, cred că lucrurile aceste le va rezolva domnul primar. Am această certitudine, dar cred că se face prea mult tam-tam și, până la urmă, e o pată neagră și asupra ansamblului nostru. Noi am vrut să demonstrăm că putem apărea la acest niverl, deși suntem doar de cinci ani pe piața culturală, că putem concura cu ansambluri profesioniste și așa mai departe”, încheie Lorena Toma.
Una peste alta, angajaţii Primăriei Bascov trebuie să plătească circa 62.000 lei unui furnizor de telefonie mobilă după ce au trimis SMS-uri de pe telefoanele de serviciu, la îndemnul primarului Gheorghe Stancu, pentru a susţine ansamblul folcloric Doina Bascovului al Casei de Cultură din localitate la concursul organizat de Pro TV prin emisiunea La Măruţă. Asta pentru că, spune primarul, domnia sa nu i-a obligat, ci doar le-ar fi sugerat angajaţilor să voteze.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii