Web Analytics
scris vineri, 14.06.2024

Locuri de muncă pe șantiere arheologice

„Avem nevoie de tineri (băieți) peste 18 ani, din zona Târgu Neamț, care să muncească pe un șantier arheologic, cu contract de muncă, pentru aproximativ 3 săptămâni, în localitatea Topolița.
Cercetările arheologice se vor desfășura după data de 8 iulie. Condiții: 18 ani, să nu aibă un alt contract de muncă, condiție fizică, disciplină, seriozitate, sociabilitate. Doritorii trebuie să se prezinte după data de 24 iunie la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț” anunță arheologii nemțeni.

Locuri de muncă pe șantiere arheologice

Citește și Natură moartă cu fete în ii la standul Romsilva de la expoziția cinegetică Game-Fair din Franța

A devenit deja o constantă ca în fiecare vară să apară descoperiri spectaculoase la Topoliţa, unul dintre şantierele arheologice importante ale judeţului Neamţ. Echipa de arheologi de la Complexul Muzeal Naţional Neamţ a început o nouă campanie de cercetări sistematice în acest sit foarte interesant de la Topoliţa, situat la aproximativ şase 6 kilometri sud de oraşul Târgu Neamţ.

Beneficiind de o hartă geofizică a sitului, pe care au fost marcate urmele mai multor construcţii preistorice, arheologii coordonaţi de dr. Vasile Diaconu, responsabilul ştiinţific al şantierului arheologic, au scos la lumină şi în acest an lucruri absolut remarcabile, care arată că zona aceasta a fost intens frecventată de comunităţile umane.

Săpăturile au vizat cercetarea unei noi locuinţe a culturii Precucuteni.

Construcţia preistorică a avut o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi şi a sfârşit în urma unui incendiu foarte violent, astfel că multe dintre obiectele care s-au aflat în interiorul spaţiului locuibil păstrează urmele unei puternice arderi secundare.

Specialiştii au identificat în imediata apropiere a locuinţei şi o consistentă depunere de resturi menajere, respectiv ceramică, unelte de piatră deteriorate, râşniţe de piatră şi multe oase de animale.

Arheologii de la Neamț se pot lăuda cu descoperirea unor vestigii care vorbesc despre civilizații vechi de 7000 de ani pe aceste meleaguri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...