Web Analytics

Loc de joacă lângă școală la Stolnici

de | 20.02.2023 18:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Primarul Sevastian Pupăză Roșu a semnat la începutul acestui an patru contracte de finanțare a unor investiții ce se vor derula din fonduri externe în comuna Stolnici. Este vorba despre obiective finanțate prin PNRR, a căror implementare va începe în perioada următoare. 

Astfel, cu bani europeni, la Stolnici va fi modernizat și extins iluminatul public, va fi achiziționat un microbuz nepoluant, vor fi amenajate stații pentru încărcarea vehiculelor electrice și va fi realizată o bază de date în format GIS – platformă de date deschise, în care datele disponibile la nivel de localitate sunt accesibile publicului.

”În februarie, cu certitudine voi semna și pentru restul proiectelor depuse. Mă refer aici la eficientizarea energetică a trei clădiri publice – primăria, școala și grădinița, respectiv la realizarea PUG-ului în format GIS și modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu. De asemenea, în curând se va semna și contractul de finanțare pentru proiectul derulat prin Programul ”Anghel Saligny”- asfaltarea unor drumuri comunale.

Citește și Corp nou la Școala de centru din comuna Dârmănești

Primăria Stolnici va investi în 2023 și în amenajarea unui loc de joacă. Acesta va fi amplasat lângă școală, în spatele Blocului Poștei. Banii pentru lucrări au fost prevăzuți în buget, iar acestea vor demara în primăvară. Totodată, autoritățile din Stolnici au prevăzut bani în bugetul de anul acesta pentru finalizarea lucrărilor la dispensarul uman din centrul comunei.

Potrivit reprezentanților administrației locale, lucrările vor fi reluate imediat ce vremea se va încălzi, iar constructorul și-a luat angajamentul de a finaliza obiectivul anul acesta. Continuarea lucrărilor de cadastru general și extinderea rețelei de alimentare cu apă sunt alte două priorități ale autorităților din Stolnici pentru anul în curs.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *