Web Analytics

Liviu Stancu – candidatul Pro România la Primăria Piteşti: „Recunosc, am intrat în politică din… interes: mă interesează să schimbăm împreună Piteştiul!”

de | 17.09.2020 13:16 | Actualitate, Politica si Administratie

PRO ROMÂNIA trimite în bătălia pentru PRIMĂRIA PITEŞTI pe avocatul Liviu Stancu. Fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în Guvernul Ponta, Liviu Stancu este piteştean get-beget, familia sa fiind aici de peste şase generaţii.

„Eu recunosc: am intrat în politică din… interes” ne-a mărturisit Liviu Stancu. „Nu mai accept ca niște incompetenți sau corupți să îmi organizeze mie, familiei mele, orașului meu, viitorul! Mă interesează să schimb situația asta care riscă să devină un cancer pentru Piteşti.
PRO ROMÂNIA ARGEŞ s-a născut din dorința de a face o schimbare. Bogdan Ivan, care între timp a devenit liderul echipei, ne-a convins să pornim acest proiect politic care acum, iată, creşte din ce în ce mai tare.”

Relativ la proiectele PRO ROMÂNIA pentru Piteşti, Liviu Stancu ne-a mărturisit:
„Ne propunem să creștem rapid veniturile. Să oprim scurgerile nejustificate de bani din bugetele primăriilor, să aducem fonduri europene nerambursabile, alte finanțări din surse avantajoase, să dezvoltăm viața economică, cu consecința evidentă a creșterii veniturilor tuturor. Să nu uităm că Piteştiul a pierdut zeci de milioane de euro pentru că actualii conducători, care acum vor mandate noi, au refuzat să ia bani europeni pentru grădinițe, şcoli, licee sau pentru reabilitare la bocurile de locuințe. Bani gratis, valori uriașe pierdute pentru că nu au realizat proiecte! Incredibil, o gestiune dezastru a situației oamenilor!

Vom începe a relansa urgent orașul prin implementarea unui proiect de dezvoltare ce îmbină divertismentul, sportul, educația, serviciile şi turismul, căruia i-am spus „PITEŞTI – SUPER FUN”. Uitaţi-vă numai câte posibilități de divertisment avem ca urmare a geografiei locului: două râuri, lacuri, dealuri, o pădure imensă, apropierea de Bucuresti ş.a.m.d. De la concursuri de cross bike, caiac, la întreceri de drone sau chiar întâlniri ale celor care practică jocurile pe calculator, totul se poate organiza aici. Cele două galerii de artă, planetariul, muzeele din Piteşti și cele din împrejurimi pot să completeze un pachet de turism educativ extrem de provocator, care va fi combinat cu divertismentul. Centrul Piteştiului poate susţine, prin restaurantele şi terasele sale, o alimentație publică de top. Nimeni nu a gândit până acum un proiect care să integreze marile avantaje ale Piteştiului de jos, de la râuri până sus, în Pădurea Trivale!

Proiectul nostru de guvernare municipală a fost primul lansat în 18 august. Am prezentat propunerea noastră pentru contactul populației cu Primăria în două variante: pentru cei ce folosesc calculatorul, dar şi pentru cei, foarte mulți de altfel, care nu utilizează tehnică informatică. O să incep cu ordinea inversă tocmai pentru că, toți vorbesc de digitalizare, dar nimeni nu oferă nicio soluție pentru cei din generaţia părinților mei, care nu folosesc calculatorul şi care nu vor beneficia niciodată de avantajul digitalizării.
În primul rând trebuie redusă masiv prezența la ghișee în vederea evitării surselor de contaminare. Să luăm ca exemplu obligaţia depunerii taxei de salubrizare. În condițiile în care asociaţia de proprietari trebuia să îţi dea o adeverință privind numărul de locuitori din apartament, care era problema dacă la asociație se strângeau toate documentele pentru fiecare apartament şi se depuneau scanate sau în format fizic la ghişeu toate actele de către o singură persoană?! În loc de câteva zeci, numai o singură persoană mergea la ghișeu, asta dacă nu se găsea un puști isteț în bloc care transforma în fişiere electronice toate hârtiile. Soluţii există! Revenind însă la proceduri administrative speciale pentru persoanele care nu folosesc tehnica IT, acestea, în primul rând, trebuie să beneficieze de un sistem mult mai diversificat de contact cu Primăria: o programare telefonică le poate stabili momentul deplasării. Ar putea fi realizat un serviciu alternativ fără deplasare, persoane din cadrul serviciilor de asistenţă socială urmând să efectueze deplasarea la domiciliul lor, sau deplasarea ar trebui efectuată de persoane din serviciu de voluntariat, care ar trebui înființat la Primărie.
În loc să gândim lucruri practice, soluții adecvate, văd în programele contracandidaţilor mei povestea «ghișeului unic» la care vor să aglomereze toate problemele oraşului. Conceptul originar se numeste ONE STOP SHOP, însă echipele lor de campanie au pus pe hârtie ideea culeasă de la occidentali, pe care nu au «rumegat-o» bine și a iesit o trăsnaie. Ideea nu este să bagi o mulțime de oameni la un ghișeu unic, ci să culegi problemele lor prin mai multe zone de primire, gestionarea lor făcându-se după aceea printr-un UNIC departament în Primărie, specializat ca atare (ONE STOP SHOP). Repet, şi asta în cazul unei prezentări la ghișeu, contactul electronic fiind preferabil. Gestiunea în această modalitate, fără o platformă digitală completă, transparentă, nu va produce efect. PRO ROMÂNIA a propus în programul său inclusiv o astfel de variantă.

Suntem un oraș din ce în ce mai bolnav! În plus, pandemia asta ne-a obligat să simțim extrem de dureros una dintre cele mai mari probleme ale Piteştiului: serviciile medicale de slabă calitate, caracterul subdimensionat al capacităților medicale. Este evident că Piteştiul are nevoie de noi capacități de luptă cu bolile. Este mai mult decât necesar un Spital Municipal ultramodern, care să fie gândit astfel încât să completeze cu succes serviciile medicale pentru care celelalte facilități medicale pitestene au dovedit că sunt total depășite.

Despre dezvoltare economică comentăm în toate programele. Toți vorbesc de parcuri industriale. Știți însă care e problema: faci parcurile şi după aceea te uiți lung la ele. E un parc industrial super la Galați, pe malul Dunării, ca să vă dați seama ce oportunități are, şi e închis. De ce? Pentru că nu ştiu să îl gestioneze! Un parc industrial, după ce îl faci (cu mari probleme şi cheltuială), trebuie umplut cu dezvoltatori: fabrici, depozite, logistică la greu. Trebuie să generezi facilități de investiții, să ai capacitatea să negociezi cu cei ce vor să investească. Cine credeți că o va face la Piteşti? Cei care n-au fost în stare până acum nici măcar să ia bani europeni ce ne veneau gratis? Îi vedeți pe domnul Apostoliceanu sau Ionică – iată, apar din nou pe listele de candidaţi, care la primar care la Consiliul Local – capabili să negocieze cu marile companii din lume după «performanțele» lor de până acum?
În PRO ROMÂNIA ARGEŞ avem specialişti în domeniu, subsemnatul am făcut parte din echipele de negocieri cu FMI, BANCA MONDIALĂ sau în cadrul MCV, mulţi dintre colegii mei sunt specializaţi în afaceri. Lucrăm cu echipe ce nu sunt neapărat membri de partid, nu susţinem că suntem posesori ai adevărului absolut, important este să ne concentrăm pe idei care să impingă lucrurile înainte.
PRO ROMÂNIA are o privire mult mai aplicată asupra problemelor dezvoltării economice, sprijinul afacerilor locale fiind pentru noi prioritatea economică nr. 1. Susţinerea proiectelor de investiţii locale prin facilitarea emiterii autorizaţiilor administrative şi un permanent dialog cu mediul de afaceri local prin care să identificăm modalități concrete de sprijin sunt elemente din programul nostru. COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI cu care am pus la punct în Guvernul Ponta codul fiscal, legea insolvenţei şi marile măsuri economice o vom transpune la Piteşti într-o platformă de dialog identică.

Până şi Pădurea Trivale a ajuns prilej de campanie electorală! Înțeleg că se doreşte a se genera un brand din asta. Dat fiind că de ceva ani mă preocupă ecologia, motiv pentru care am constituit Societatea de ecologie şi protecţia mediului ECOIMPAC, ştiu că, dacă vrei să distrugi un sit natural, îi faci popularitate cât mai mare. Adică, fă-i un brand!
Soluția e alta, dincolo de un regim juridic protectiv, să generezi campanii de sprijin începând cu zonele de margine ale pădurii (liziere), lângă zonele de locuit. PRO ROMÂNIA are ca proiect (deja am avut activități finalizate cu succes) prin care lizierele trebuie curățate, depoluate şi întreținute pentru a permite dezvoltarea unei relații optime între nevoia umană de recreere, de aer curat și obligația de conservare a spaţiului forestier.

PRO ROMÂNIA în proiectul de guvernare
pentru PITEŞTI are peste treizeci de măsuri ce acoperă vaste domenii din administraţie.
Parcurge programul nostru la adresa liviustancu.ro!
ÎMPREUNĂ TREBUIE SĂ SCHIMBĂM PITEŞTIUL!
Pentru asta votul tău este important!

Comandat de Pro România Argeș, Cod de identificare mandatar financiar 21200010. Publicat de Asociția Jurnalul de Argeș

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii