Web Analytics
scris miercuri, 13.07.2016

Liviu Muşat: „Voi da ca exemplu de bună practică ceea ce se întâmplă în Argeş”

# Echipa ADR Sud-Muntenia s-a întâlnit cu mediul de afaceri argeşean

Liviu Muşat: „Voi da ca exemplu de bună practică ceea ce se întâmplă în Argeş”

Miercuri, 6 iulie a.c, echipa Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în frunte cu directorul Liviu Muşat, s-a aflat în Argeş pentru a participa la un seminar pe tema fondurilor europene, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş. Evenimentul de excepţie a fost moderat de George Caval, preşedintele Camerei de Comerţ Argeş. În cadrul acestui seminar oamenii de afaceri din Argeş au putut afla ultimele noutăţi privind fondurile europene, precum şi informaţii foarte utile privind accesarea fondurilor europene. Au fost prezentate informaţiile la zi pe tema programelor de finanţare, aplicaţiei de depunere a cererilor şi Proiectului PROSME. Sala a fost arhiplină, printre participanţi numărându-se: Dan Manu – preşedintele CJ Argeş, Cornel Ionică – primarul Piteştiului, Ion Brănescu – vicepreşedintele CCIA Argeş, Mihaela Stănciulescu – expert coordonator Biroul Teritorial Piteşti al Avocatului Poporului, Marius Stroescu – directorul APIA Argeş, Marius Jurubiţă – director adjunct AFIR Argeş, Dan Ionescu – Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş.

George Caval, directorul CCIA Argeş, a subliniat faptul că directorul Liviu Muşat împreună cu echipa ADR Sud-Muntenia se află pentru a doua oară în Argeş „să răspundă întrebărilor” mediului de afaceri din judeţ şi să prezinte noile informaţii privind accesarea fondurilor europene. „Suntem preocupaţi şi noi să ajungă informaţia despre finanţările pe care noi le gestionăm la cât mai mulţi potenţiali aplicanţi pentru a avea cât mai multe aplicaţii foarte bune. Suplimentar, în momentul în care vezi câtă susţinere există în rândul autorităţilor locale pentru mediul de afaceri, şi salut acest lucru şi vreau să vă spun că în toate judeţele în care voi merge, voi da ca exemplu de bună practică ceea ce se întâmplă în judeţul Argeş şi sper ca acest lucru să se disipeze în cât mai multe din judeţele regiunii”, a spus Liviu Muşat. Directorul ADR Sud-Muntenia a mai vorbit şi despre Axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.1, din Programul Operaţional Regional 2014-2020, afirmând că fondurile alocate pentru Regiunea Sud-Muntenia nu sunt foarte mari. „Avem vreo 36,85 de milioane euro într-o alocare orientativă. Pentru programul 2007-2013 am avut mai puţin, 30 de milioane euro alocare iniţială. Toate economiile pe care le-am făcut sau zone din care am putut aduce bani, toate le-am adus la mediul de afaceri. Suntem convinşi că mediul de afaceri este cel care ar trebui să aibă cât mai multe fonduri din aceste programe de finanţare. Nu vreau să fiţi inhibaţi că nu sunt foarte multe fonduri şi atunci să nu depuneţi proiecte. Să depunem cât mai multe proiecte, să luăm cât mai mulţi bani şi dacă ni se termină banii din regiune şi avem proiecte, va fi un argument important pentru noi să mergem la autoritatea de management de la Bucureşti şi să spunem: iată că în Sud-Muntenia avem proiecte, daţi-ne şi mai mulţi bani!”, le-a transmis directorul Muşat oamenilor de afaceri din Argeş.

Cornel Ionică, primarul Piteştiului: „Fondurile europene sunt extrem de periculoase”

Printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi primarul Cornel Ionică. În alocuţiunea sa, edilul-şef al Piteştiului a vorbit despre cât de periculoasă este accesarea fondurilor euorpene. „Reprezentanţii ADR Sud-Muntenia sunt profesionişti de excepţie şi fac toate eforturile pentru a implementa proiecte şi programe cu UAT-urile şi mediul de afaceri, însă posibilităţile sunt limitate. Am pregătit o listă de proiecte destul de importantă, cu 23 – 24 de puncte. Am înaintat-o deja Agenţiei de Dezvoltare. Aşteptăm nişte precizări mai exacte. Sunt nişte criterii pe care le avem în vedere în situaţia în care vom putea deveni eligibili pe un proiect sau pe altul. Ca beneficiari ai multor proiecte şi finanţări destul de mari, chiar fruntaşi la nivel de ţară, am dus proiectele cu pistolul la tâmplă. Uniunea Europeană îţi dă bani să te finanţezi, îţi arată, îţi spun ce ai de făcut, dar partea pe care tu nu o intuieşti foarte bine sau nu conlucrezi foarte bine, este partea care te poate trimite în altă parte. Şi drept consecinţă, foarte mulţi din cei care au implementat proiecte la nivel de ţară au ajuns deja în alte părţi. Unii din neglijenţă, alţii că au încălcat legea. Fondurile europene, ca atare, sunt extrem de periculoase. Mulţi dintre cei care doresc accesarea lor preferă să nu acceseze”, a afirmat Ionică.
I.H.B.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Investiţii de milioane la Lereşti

Recent declarată stațiune turistică, localitatea Lerești beneficiază de o expansiune nemaiîntâlnită a domeniilor turistic, economic și...