Liviu Mușat despre șansele noului CJ de a gestiona banii de la UE

de | 9.11.2016 14:15 | Actualitate

După ce fosta echipă a CJ Argeș a dat chix cu două mari proiecte finanțate din fonturi europene – Molivișu și Mușătești – fiind incapabilă să le ducă la bun sfârșit,  iar Argeșul a ajuns în situația de a da Uniunii Europene banii înapoi, noua conducerea a județului vorbește cu optimism despre noi proiecte. Întrebat de jurnaliști câtă încredere îi inspiră actuala echipă a CJ cu privire la capabilitățile de a atrage și gestiona judicios fondurile europene  pe care UE ni le poate pune la dispoziție președintele ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a făcut o declarație…. cordială.

“Constat că există o preocupare pentru a găsi nişte proiecte importante în judeţ, care la rândul lor să aducă un plus în viaţa economică, socială şi culturală a acestui judeţ atât de important pentru regiune şi pentru ţară. Am întâlnit o situaţie pe care în alte părţi nu am mai identificat-o, şi anume aceea de a avea un Comitet Consultativ. E un exemplu de bună practică şi sper să dea roade, să nu fie doar aşa pentru a impresiona pe cineva. Am văzut câteva nume acolo. Sunt convins că dacă numele acelea ar vedea că e doar chestie de faţadă, se vor retrage imediat din el. Sunt convins că acest mod de lucru poate aduce pentru finanţare, din diferite surse,  proiecte importante pentru judeţul Argeş. Aşteptăm şi de la Primăria Piteşti, având în vedere că reşedinţele de judeţ sunt foarte importante şi au o pondere foarte mare în totalul finanţărilor pentru 2014-2020, să vădem preocupările şi sunt convins că în perioada următoare ne vom clarifica”, a declarat Liviu Muşat.

Preşedintele ADR Sud Muntenia a vorbit și despre domeniile în care Argeșul ar avea şanse să obţină finanţări:
“Plecând de la experienţa anterioară, judeţul Argeş a fost singurul judeţ care a avut proiecte finanţate în toate axele, şi mă refer şi la infrastructură de transport, la infrastructură de sănătate, socială, la mediul de afaceri, prin microintreprinderi şi structuri de afaceri. Noi am considerat, de fiecare dată, foarte necesar ca fiecare regiune să îşi stabilească priorităţile. Nu mai dăm bani peste tot şi să nu se vadă nicăieri! În funcţie de specificul judeţelor, al regiunii, să ne stabilim la nivelul fiecărei regiuni 3, 4, 5, 10 coduri CAEN pe care le considerăm noi mai importante.
Au apărut nişte condiţionalităţi pe care judeţele trebuie să le respecte. Pe partea de drumuri, nu mai poţi să îţi faci un drum al tău în fiecare judeţ şi să nu te intereseze de celălalt. Acum, se finanţează trasee. Aş merge mai departe şi pentru un pol regional, cum este Ploieştiul sau cum a fost Piteştiul, nu aş finanţa lucrări de infrastructură decât dacă ele sunt de mare anvergură şi privesc întreaga regiune. Eu aş finanţa parcuri de dezvoltare în care să folosesc atât resursa ştiinţifică din regiune, dar şi nevoile p ecare le au regiunile”, a mai spus Liviu Muşat.

 Izabela Moiceanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii