Liviu Iliescu a vândut Cornul Vânătorului

de | 14.03.2013 13:12 | Dezvăluiri

# Patronul complexului din Pădurea Trivale a semnat deja un precontract cu grupul de firme Alcadibo, reprezentat de Constantin Pănescu. E certitudine! Cunoscutul complex Cornul Vânătorului a fost vândut săptămâna trecută. Vestea bună e că a fost achiziționat tot de un piteștean. Tranzacția ne-a fost confirmată de ambele părți implicate, atât de fostul patron, Liviu Iliescu, cât și de noul proprietar, magnatul Costică Pănescu de la grupul de firme Alcadibo.

„Situat în inima pădurii Trivale, într-o oază de vegetație și de liniște, restaurantul Cornul Vânătorului îmbină armonios modernul cu stilul rustic (vânătoresc), la care se adaugă frumusețea cadrului natural superb al pădurii Trivale, la 800 m distanță de Grădina Zoo a Municipiului Pitești și la cca. 1000 m de schitul monahal din Trivale, datat din sec. al XVII – lea”.  Așa sună reclama meșteșugit realizată a unui local care, dincolo de orice altceva, reprezintă reperul tinereții pentru părinții noștri. De altfel, Cornul Vânătorului este un brand care a depășit demult granițele județului Argeș, dovadă că foarte mulți dintre cei care tranzitează sau vizitează Piteștiul au încă nostalgia unui grătar servit, înainte de 1989, în răcoarea  Pădurii Trivale. Ridicat în 1964 pe un teren mlăștinos, restaurantul Cornul Vânătorului și-a legat încă de la începuturi numele de cel al lui Liviu Iliescu. În 1975 a devenit șef al complexului, iar 25 de ani mai târziu, în anul 2000, și patron, după ce a reușit  să cumpere pachetul majoritar de acțiuni. 
Acum patru săptămâni, când i-am cerut un punct de vedere despre zvonurile care circulau despre vânzarea complexului, Liviu Iliescu a negat categoric: „Au apărut câteva informaţii în ziarele locale, cum că aş vrea să vând hotelul, dar nu a fost nimic adevărat. Nu mi-am exprimat niciodată intenţia de a vinde Cornul Vânătorului. Este afacerea mea şi vreau să o las moştenire de familie copiilor. Brandul Cornul Vânătorului va fi legat mereu de numele meu”, ne-a spus atunci foarte iritat Liviu Iliescu. Iată însă că, la nici o lună de la afirmațiile foarte categorice  de atunci, zvonurile au devenit certitudine, motiv pentru care l-am căutat din nou. De data asta în calitate de vânzător cert. Pus în fața evidenței informațiilor de care dispuneam, Liviu Iliescu a recunoscut că există un precontract comercial pentru vânzarea complexului Cornul Vânătorului, dar  nu a dorit să divulge și prețul, motivând că nu a semnat documentele finale, iar prețul este oricum confidențial. A spus doar că a avut oferte de la mai mulți oameni de afaceri români și străini și s-a hotărât, în final, pentru oferta celor de la Grupul Alcadibo.

Liviu Iliescu s-a hotărât acum mai bine de un an să vândă afacerea și a avut tratative cu mai mulți oameni de afaceri

Din informațiile noastre, managerul Liviu Iliescu a început să tatoneze piața pentru o eventuală vânzare de mai bine de un an și jumătate. Printre primii cu care a intrat în negocieri a fost omul de afaceri Daniel Dragomir, fostul candidat PDL la Primăria Piteștiului. Dragomir i-a oferit și cel mai bun preț, 1,5 milioane de euro la nivelul lui 2012. Numai că patronul de la Cornul Vânătorului a cerut 2 milioane și afacerea a căzut. Probabil că patronul de la Cornul regretă și astăzi că nu a zis „da” ofertei venite de la Dragomir, având în vedere cu cât a vândut în final. Alți oameni tatonați de Liviu Iliescu pentru a le vinde Cornul Vânătorului au fost industriașul Gheorghe Badea de la Grupul Industrial Componente, Emil Enescu, patronul complexului hotelier Victoria și Nicolae Oiță, proprietarul de la Argintex. Finalmente, Cornul Vânătorului, cu toți cei 11.000 mp, pe cât se întinde complexul, a ajuns  la Constantin Pănescu de la Grupul Alcadibo. Cel puțin din ceea ce știm noi, prețul de vânzare a fost de 600.000 euro, plus preluarea creditului de investiții, în valoare de 500.000 euro și plătibil în zece ani, pe care Liviu Iliescu îl făcuse pe restaurant. „Am avut foarte multe oferte, unele poate mai bune ca aceasta, dar am analizat cu atenție, și asta pentru că am 38 de ani aici, la Cornul, și totul e făcut de mine prin muncă și sudoare. M-am gândit că, dacă tot vând, să dau la cineva care poate dezvolta complexul. M-am gândit să dau la cineva care are și experiență și potențial, iar mie familia Pănescu mi se pare deosebită din toate punctele de vedere. Am mare încredere în ei, pentru că altfel mi-ar părea rău pentru tot ce am realizat aici”, ne-a spus, de acum, fostul patron Liviu Iliescu, care a încercat să-și ascundă  lacrimile în spatele ochelarilor cu lentile colorate. Acesta ne-a mărturisit și că una dintre condițiile transferului de proprietate către Grupul Alcadibo a fost menținerea locurilor de muncă pentru cei 60 de angajați, unii dintre aceștia și cu peste 25-30 de ani de vechime la Cornul Vânătorului. E vorba de personal pe care Liviu Iliescu l-a instruit și alături de care, în destule rânduri, a muncit cot la cot.

Motivul păstrat secret până acum al renunțării la afacere: „Mă retrag din activitate! Nu mai vreau stres!”

De ce a vândut, totuși, un om ca Liviu Iliescu, recunoscut pentru vivacitatea și puterea lui de muncă, un brand precum Cornul Vânătorului? Răspunsul la această întrebare delicată ni l-a dat tot domnia sa: „Am 40 de ani de muncă în sector și cred că orice om de bun simț, la un moment dat, trebuie să se retragă din activitate pentru că mai ales în domeniul ăsta, alimentație publică, turism este foarte mult stres. Trebuie să stai la dispoziția clienților, la dispoziția personalului, a organelor de control, a tuturor. Nu ai Paște, Crăciun, weekend… pentru că acestea sunt perioadele când afacerea merge cel mai bine.”
Și, pentru a reteza din start orice speculații legate de eventuale probleme financiare sau familiale care au condus la luarea acestei decizii, Liviu Iliescu a spus: „Situația mea financiară a fost bună, am avut datorii normale, deci motivul vânzării nu este financiar și nici unul familial, după cum poate că s-a mai zvonit. Am două fete, una în Pitești și una în Spania, care are o afacere acolo și o fetiță de cinci ani. E adevărat că soția mea s-a dus în Spania să o ajute pe fată, dar ținem continuu legătura, vorbim foarte des pe Skype”.
Fostul proprietar  de la Cornul Vânătorului ne-a mai spus că prima opțiune au fost chiar copiii săi, pe care i-a întrebat dacă doresc să preia și să ducă mai departe afacerea Cornul Vânătorului, însă aceștia au refuzat. Așa, a fost obligat să-și îndrepte atenția spre un alt viitor proprietar.
Alina Crângeanu

***

Constantin Pănescu: „Preţul nu este 600.000 de euro, ci mai mult”

# Primul interviu cu noul proprietar de la Cornul Vânătorului # Complexul a fost cumpărat de grupul de firme Alcadibo din Pitești.

# Bună ziua, dle Pănescu! De la Jurnalul de Argeș vă deranjez…
– Bună ziua! Vă ascult!
# Dle Pănescu, am intrat în posesia informației conform căreia ați cumpărat Complexul Cornul Vânătorului. Este adevărat? Despre ce sumă este vorba?
– Deocamdată nu l-am cumpărat, sunt doar în discuții de a cumpăra acest complex. Probabil că o să-l cumpăr în final, dar, deocamdată, suntem la stadiul de precontract.
# Bine, și în acest precontract este cumva menționată suma de 600.000 de euro, plus preluarea creditului de 500.000 de euro pe care îl are în prezent Cornul Vânătorului?
– Prețul este confidențial și nu pot să vi-l spun. Dar ceea ce vă pot spune este că nu este vorba de 600.000 de euro, ci de mai mult.
# Ce planuri de viitor aveți în momentul în care veți achiziționa Complexul Cornul Vânătorului?
– Vom încerca să menținem activitatea din momentul de față, dar va trebui să o îmbunătățim. Să o schimbăm un pic din ceea ce este acolo din punct de vedere al investițiilor, în sensul de a moderniza acel complex.
# Despre ce suprafață este vorba?
– De aproximativ 13.000 mp, cu restaurantele respective, locurile de cazare, etc.
# Când preconizați că veți perfecționa această tranzacție?
– Probabil că, până la sfârșitul lunii martie, vom perfecționa tranzacția.
„Dl Iliescu ne-a spus că vrea să se retragă, să iasă la pensie”
# Complexul Cornul Vânătorului va fi cumpărat de dvs personal sau de una dintre societățile la care sunteți acționar?
– Cornul Vânătorului va fi cumpărat de grupul Alcadibo.
# Este cumva o investiție pentru unul dintre băieții dvs, mai exact pentru cel care s-a căsătorit recent?
– Nu. Aceasta este o afacere pur și simplu. Băieții mei au cu ce se ocupa!
# Dle Pănescu, Cornul Vânătorului are probleme financiare în momentul de față? De ce credeți dvs că domnul Iliescu vrea să vândă un brand care se confundă, practic, cu numele dumnealui?
– Dumnealui ne-a spus că vrea să se liniștească, să se retragă, să iasă la pensie. Poate că există și ceva probleme financiare, dar mie nu-mi stă în caracter să discut despre aceste probleme…
# Vă mulțumesc frumos și vă urez o zi bună!
– Multă sănătate! La revedere!
Marius Ionel

***

Cornul Vânătorului în date şi cifre

Grădina de Vară de circa 500 locuri la mese din care 300 acoperite
Saloanele modernizate ale restaurantului: Salonul Monden (500 locuri), salonul Regal (350 locuri), Crama (150 locuri), Salonul Oval cu terasă (100 locuri), Salonul Alexandru (200 locuri), Salon Belvedere (300 locuri), Salonul Vânătoresc (60 locuri), Salonul Business Class (30 locuri), Bar de Zi, Bar de Noapte, centru S.P.A.
10 bungalow-uri de 2**
18 camere hotel 2**
52 camere hotel 3 *** superior

 

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii