Web Analytics

Litrul de benzină trece pragul psihologic de 30 de lei în Republica Moldova

de | 19.05.2022 14:33 | Actualitate, Economie

În Republica Moldova, litrul de benzină trece pragul psihologic de 30 de lei. Prețul e stabilit zilnic de Autoritatea pentru Reglementare Energetică, iar aceasta dă vina pe creșterea cotațiilor internaționale la benzină și pe cursul de schimb. În lei românești un litru de benzină cumpărat la Chișinău ar fi aproape 7.5 lei. La noi însă benzina a trecut de 8 lei, iar motorina se îndreaptă spre 9 lei.

Citește și: Noi echipamente medicale pentru Spitalul de Pediatrie Pitești de la Salvați Copiii România

Autoritatea Națională pentru Reglementare Energetică din Republica Moldova a stabilit că în data de 19 mai prețul benzinei va crește cu 31 de bani, astfel că plafonul maxim pentru un litru va ajunge la 30 de lei și 9 bani, iar motorina va costa 27 de lei și 48 de bani, cu 8 bani mai puțin. Oficialii susțin că, spre deosebire de ultimele 2 luni, acum a crescut prețul tonei de benzină, în vreme ce motorina s-a ieftinit. Potrivit ANRE, prețurile carburanților au crescut ca urmare a cererii tot mai mari de combustibil din partea Ucrainei și în contextul intenției Uniunii Europene de a renunța, până la sfârșitul anului, la importul de țiței din Rusia.

Din septembrie anul trecut, de când ANRE stabilește zilnic prețul maximal pentru carburanți, benzina s-a scumpit cu mai mult de nouă lei, iar motorina – cu peste 11 lei.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *