Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

Lista alimentelor cu preț plafonat în România a fost actualizată

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va adopta prelungirea cu 60 de zile a ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Lista produselor a fost actualizată. Unele produse au fost scoase, dar au fost adăugate altele.

Lista alimentelor cu preț plafonat în România a fost actualizată

Citește și: Un bărbat a murit după ce mașina sub care lucra a căzut peste el, pe Autostrada A1 București-Pitești


Astfel, au fost introduse pe lista alimentelor cu preț plafonat: unt până la 250 grame și Magiun până la 350 grame. Produse scoase de pe lista alimentelor cu preț plafonat: Usturoi, carne tocată, orez, cozonac, bulion, margarină.
Lista completă a produselor cu adaosul comercial plafonat: Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi; lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT; brânză telemea de vacă vrac Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame; fină albă de grâu „000” până la 1 kg; mălai pănâ la 1 kg; ouă de găină calibrul M; ulei de floarea-soarelui până la 2 l; carne proaspătă pui – Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os şi aripi de pui, varianta standard; carne proaspătă porc – Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os şi fără os, spată de porc. Legume proaspete vrac – Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: roşii, ceapă, castraveţi, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca şi ardei capia, usturoi. Fructe proaspete vrac – Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă mere roşii şi mere golden, prune, pere, struguri de masă. Cartofi proaspeţi albi vrac; Zahăr alb tos până la 1 kg; Smântână- 12% grăsime; Unt până la 250 grame; Magiun până la 350 grame.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...