Lira turcească a coborât la un nou minim record

de | 1.12.2021 10:08 | Actualitate, Economie, Home

Lira turcească a coborât marţi la un nou minim record după noi declaraţii ale preşedintelui Erdogan care se opune majorării dobânzilor, transmite CNBC.

CITEȘTE ȘI: Slovenia suspendă vaccinarea cu Johnson & Johnson după decesul unei tinere de 20 de ani

Moneda a atins un minim de 13,47 lire pentru un dolar, depăşind un minim anterior de 13,45 lire pentru un dolar atins săptămâna trecută, în urma unor temeri noi legate de politica monetară şi de pericolul variantei Omicron a Covid-19.   Lira s-a prăbuşit de la circa 8,5 unităţi pentru un dolar la sfârşitul lunii august la peste 13 unităţi pentru un dolar.   Erdogan a refuzat în mod constant să majoreze ratele dobânzilor pentru a stăpâni accelerarea inflaţiei la două cifre, iar valoarea lirei a scăzut în ultimii ani în mare parte ca urmare a acestui fapt.   Inflaţia în Turcia este acum aproape de 20%.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal la Mușătești! Pieton lovit de o mașină

Erdogan a concediat trei şefi ai băncilor centrale pentru că nu s-au aliniat cu convingerea sa că dobânzile nu ar trebui majorate. ”Întotdeauna am pledat pentru dobânzi mai mici şi am repetat că acestea ar trebui să fie mai mici. Nu am susţinut niciodată şi nu voi susţine majorări ale ratei dobânzii”, a declarat Erdogan, citat de presa turcă.

Acest articol este despre: bani,economie,erdogan,lira turceasca,minim,record,tara

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței si la o camera de centrală. Pentru alimentarea cu apă, la locul interventiei se depladează încă o autospecială de stingere cu...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...