Web Analytics
scris vineri, 15.12.2023

Lili Jurcă, din „La Bloc”, îşi lansează o carte la Piteşti

„La Bloc” a fost unul dintre cele mai urmărite seriale tv (rulează și în prezent, în reluare, la ProTv). De-a lungul timpului, acesta a reușit să aducă zâmbetul pe fața a sute de mii de români. Serialul (sitcomul) le-a oferit șansa mai multor actori să se lanseze și să devină cunoscuți. Printre aceștia se numără și actrița Mariana Dănescu, din Pitești, care a devenit cunoscută pentru rolul lui Lili Jurcă.
Mariana Dănescu, cunoscută, așadar, drept Lili Jurcă, se bucură de o carieră de excepție. De-a lungul timpului, actrița a reușit să se remarce prin coafura neschimbată, cu părul brunet tuns scurt și creț. Anii nu și-au spus cuvântul. Astfel că actrița a rămas neschimbată. Frumoasa brunetă a decis să-și continue cariera în actorie.

Lili Jurcă, din „La Bloc”, îşi lansează o carte la Piteşti

De atunci, actrița a jucat în multe filme românești și în numeroase piese de teatru. Printre producțiile cunoscute în care a jucat se numără: „Extemporal la dirigenție” (1988), „Poveste imorală” (2000), „Poveste imorală” (2000), „Poker” (2010), „La Bloc” (10 ani, 2004 – 2013) și „Dincolo de calea ferată” (2016).
Mariana Dănescu nu a stat departe nici de scena de teatru și a jucat în numeroase piese de teatru, precum: „Oase pentru Otto” de Lia Bugnar (2003), „Poate Eleonora” de Gellu Naum (2007), „Doctori femei și alte întâmplări după Georges Feydeau” (2009), „Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare (2011), „Prizonierul din Manhatan” de Neil Simon (2012), „Țarul Ivan își schimbă meseria” de Mihail Bulgakov (2013), „Roman Teatral” după Ronald Harwood (2013), „Coada (Line)” după Israel Horovitz (2014), „Peretele” de Lia Bugnar (2014).

Citește și Din nou mare scandal la Biblioteca Judeţeană! Managerul Mihaela Voinicu, acuzată de o salariată că a picat-o „în bătaie de joc” la examenul de promovare!

Dar, cel puțin până în prezent, actrița rămâne în memoria românilor drept una dintre cele mai haioase personaje din serialul „La Bloc”.
Mariana Dănescu, actriță la Teatrul „Metropolis” (nu s-a călugărit, precum Nelu Curcă), a ajuns să și predea teatru, după ce, în 2016, și-a susținut teza de doctorat cu titlul „Mecanismul comic al personajelor feminine din comedia românească”.
Având la bază teza de doctorat, Mariana Dănescu și-a lansat, la Târgul „Gaudeamus” din această toamnă, volumul „Mic dicționar de comedie românească * 111 personaje feminine * 50 de texte comice * 12 autori în căutarea râsului”.

În volum (apărut la Editura Niculescu) este prezentat și un mare dramaturg piteștean, Alexandru Kirițescu (pentru „Gaițele” și „Anișoara și ispita”). Cartea mai cuprinde interviuri cu Mariana Mihuț, Tamara Buciuceanu-Botez, Sanda Manu, Alexandru Dabija, Gelu Colceag, Ileana Stana Ionescu, Iarina Damian, Emilia Popescu ș.a.
Râsul, arată Mariana Dănescu (din experiența ca Lili Jurcă), are în viață drept scop să restaureze dimensiunea morală a lumii, personajul comic fiind un purtător al defectelor etern umane, precum lăcomia, avariția, prostia sau parvenitismul, lipsa de logică, vorbirea incorectă sau incultura.
Volumul său va fi lansat cât de curând la Pitești, Mariana Dănescu neuitându-și orașul și fanii de aici! O așteptăm pe d-na… doctor (în teatrologie) și o felicităm pentru tot ce face!

Citește și Elevi de la Şcoala Tudor Vladimirescu au donat cărţi pentru copiii de la Spitalul de Pediatrie

Citește și Spectacole la Târgul de Crăciun de la Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *