Web Analytics

Ligia Deca, dată în judecată de studenții din Iași pentru că transportul în comun nu este încă decontat

de | 5.10.2023 21:15 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Liga Studenţilor Iași a anunţat că a depus plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca, pe care o acuză că blochează reducerile la transportul local în comun, scrie Agerpres.

Citește și: Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, în arest pentru 30 de zile


Aceasta este acuzată de abuz în serviciu pentru faptul că amână de peste trei luni elaborarea şi adoptarea metodologiei prin care studenţii să beneficieze de reducerea de 90% la transportul local în comun reglementată de noua lege a învăţământului superior, blocând totodată şi alocarea de fonduri către universităţi, astfel încât studenţii sunt obligaţi să-şi achiziţioneze titlurile de călătorie la preţ întreg de la operatorii de transport public local.Cei de la LS Iaşi transmit totodată că studenţii de la universităţile private nu se mai bucură de acest drept în mod practic, întrucât acestea sunt excluse de la finanţarea acestor beneficii prin noua lege.

Citește și: O nouă escrocherie în numele Casei de Pensii. Metoda folosită de escroci


„Deşi unele universităţi şi unităţi administrativ-teritoriale au început, din fonduri proprii, să suplimenteze doar parţial plata abonamentelor, asta nu suplineşte obligaţia Ministerului Educaţiei de a finanţa, în conturile universităţilor, plata pentru transportul local în comun al studenţilor. Pe vechea Lege a Educaţiei nr. 1/2011 studenţii beneficiau de o reducere de 50% la toate titlurile de călătorie la transportul local în comun, subvenţia fiind suportată de către autorităţile locale. În prezent, titlurile de călătorie reduse cu 50% pentru studenţi nu mai pot fi achiziţionate de la niciun operator de transport public local”, se arată în comunicatul de presă al LS Iaşi.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *