Web Analytics
scris joi, 01.09.2022

Liderul AUR Argeş: „S-au dat nişte mesaje şi oamenii au început să cedeze la presiuni”

Mai multe ansambluri folclorice din Argeş nu au mai mers la nunta lui George Simion

Un singur ansamblu folcloric din Argeș a participat la nunta lui George Simion, președintele AUR, deși se anunțaseră mai multe. La evenimentul de sâmbătă, 27 august, desfășurat la Măciuca, în județul Vâlcea, a participat cine a vrut și, în baza unei brățări, a mâncat și a băut gratis. Din Argeș au fost circa 500 de participanți, însă Bogdan Velcescu, liderul AUR Argeș, nu a dorit să divulge identitatea acestora, menționând doar că au fost și oameni de afaceri sau artiști.

Liderul AUR Argeş: „S-au dat nişte mesaje şi oamenii au început să cedeze la presiuni”

„Politicienii au avut interzis să participe, adică sunt deputați și senatori care ar fi vrut să meargă, s-au anunțat ca prezență, dar cu trei zile înainte au dat mesaj: «Nu mai putem, că nu trebuie să supărăm împărăția». Am simțit asta inclusiv la ansamblurile folclorice. Cu o săptămână înainte, erau cinci ansambluri folclorice din tot județul, și din nordul, și din sudul județului. Pusesem la dispoziție transport, masă, onorarii, toate cele și, cu 5-6 zile înainte, toate ansamblurile care erau legate cumva de finanțare publică ne-au spus: «Nu, că avem ceva de făcut, nu se mai poate». Un singur ansamblu a participat, cel de la Posada, de la Curtea de Argeș, pentru că ei erau privați și nu depindeau de nimeni”, ne-a povestit liderul AUR Argeș.

Citește și Cunoscutul chef Liviu Bosnea din Pitești pregătește meniul de nuntă al președintelui George Simion

Bogdan Velcescu a preferat să nu spună numele ansamblurilor, dar a confirmat că în spatele retragerilor succesive au fost presiuni politice. „A fost o discuție la Festivalul de la Bârla și din momentul acela au început ușor să se clatine, deși toate lucrurile erau așezate. La momentul acela nu aveau nimic în program. Dintr-odată au apărut lucruri. «Stai, că în sâmbăta aia avem ceva de făcut». Dar asta nu ne-a supărat, nu ne-a descurajat, însă chiar așa am ajuns, să controlăm chiar tot?!”

Citește și Plimbare cu balonul cu aer cald și teatru de păpuși la nunta lui George Simion. Care este programul întreg al evenimentului

„Ordin pe unitate: «Nu vă duceți, nu participați acolo, că n-aveți voie!»”

Bogdan Velcescu a infirmat că primarul sau autoritățile locale s-ar fi implicat în discuția de la Bârla și că „sunt chestii de județ”. „S-au strâns mai mulți la Zilele comunei Bârla și, în urma discuţiilor de acolo, s-au dat niște mesaje, iar oamenii au început să cedeze. Eu îi înțeleg. La fel am pățit și cu meșteșugarii populari din zona Curtea de Argeș – Câmpulung: cu două săptămâni înainte veneau și, la un moment dat, toată lumea a început să se retragă. N-a fost doar în Argeș problema asta, a fost și în Dolj, și în Gorj, și în Olt, și în Prahova, și în Teleorman, și în Vâlcea. Ca să fiu elegant și scurt, ordin pe unitate: «Nu vă duceți, nu participați acolo, că n-aveți voie!».

La nunta lui George Simion cu Ilinca au ajuns și „daruri” din Argeș: baloți de fân din comuna Rătești și sute de borcane de magiun de la o firmă arhicunoscută. „Am avut o colaborare foarte bună cu cei de la «Magiun de Topoloveni», țin să specific că nu «Bunătăți de Topoloveni», iar oaspeții de la nuntă au fost chiar încântați și au cumpărat diverse sortimente”, ne-a precizat Bogdan Velcescu, dar, întrebat de ce a vrut managerul să dea aceste borcane și dacă e simpatizant AUR, a spus: „N-aș ști să vă răspund. Au fost niște corturi regionale. Argeș și Muscel a fost unul dintre cele 13 corturi participante. N-au avut toate județele. De exemplu, în cortul Moldova au intrat cinci județe. Noi am avut un singur cort, din diverse motive. Am discutat lucrurile acestea cu doamna de acolo, i-am explicat şi a zis: «Pentru fiecare cort regional aveți niște suveniruri, niște cadouri», și le-am împărțit celor care au venit din toată țara”.

Citește și George Simion, lansare de carte la Filarmonica Piteşti!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...