Web Analytics

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” îşi trimite elevii în Grecia

de | 21.06.2017 21:03 | Actualitate

01 Liceul BrancusiÎn data de 9 iunie 2017 au fost publicate rezultatele selecției pentru candidaturile depuse în cadrul programului ERASMUS+, secțiunea Proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale – VET. În cadrul competiției naționale au fost depuse un număr de 265 de proiecte, din care au fost aprobate 123.

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Pitești este una dintre cele trei instituții de învățământ din județul Argeș cu proiect aprobat, valoarea grantului fiind de 30.170 euro. Proiectul, cu titlul „Experiență europeană în formarea profesională a elevilor din domeniul Fabricarea produselor din lemn”, realizat de prof. Elena Ionescu, cuprinde o mobilitate a elevilor de la domeniul Fabricarea produselor din lemn în Salonic, Grecia, la Centrul de Învățare Permanentă Ipodomi, pe o durată de 12 zile.
Grupul țintă participant la mobilitate va fi format din 15 elevi, din care: 5 elevi clasa a XI a – nivel liceal, calificarea Tehnician designer mobilă și amenajări interioare; 5 elevi clasa a X a – nivel liceal, calificarea Tehnician proiectant produse finite din lemn; 5 elevi clasa a X a  – școala profesională, calificarea Tâmplar universal.
Elevii participanți la proiect vor desfășura în anul școlar 2017-2018 un stagiu de instruire practică la companii din Grecia, în cadrul căruia vor derula activități practice cu sarcini de lucru bine precizate sub îndrumarea unor tutori.
Această mobilitate reprezintă pentru elevii participanți o oportunitate pentru crearea unui schimb de experiențe la nivel european printr-o abordare practic-experimentală, activ-interactivă la locul de muncă. Scopul acestui proiect este dezvoltarea competențelor profesionale în context european prin activități de formare, într-un mediu organizat, care să ofere viitorilor absolvenți posibilitatea integrării pe piața muncii.
Obiectivele mobilității sunt: îmbunătățirea cunoștințelor de prelucrare a lemnului pentru design industrial sub îndrumare digitală; familiarizarea elevilor cu utilizarea tehnologiilor moderne în prelucrarea lemnului; furnizarea unui cadru adecvat pentru a învăța prin practică modul în care se reciclează lemnul; însușirea de aptitudini pentru administrarea deșeurilor lemnoase; diversificarea metodelor de prelucrare manuală a lemnului; însușirea cunoștințelor de protecție a muncii  în vederea evitării riscurilor în timpul lucrului; familiarizarea elevilor cu ideea de lucru în echipă în context european; consolidarea cunoștințelor de comunicare în limba engleză, de cultură și civilizație greacă.
În urma participării la acest proiect, elevii vor primi un Certificat de Mobilitate Europass, util în perspectiva angajării sau pentru a avea o imagine mai clară cu privire la cunoștințele, calificările și competențele deținute de către aceștia, pentru organizarea propriului parcurs de dezvoltare și formare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii