„Liberalii chiar n-au oameni, dacă l-ar pune pe Apostoliceanu, un PSD-ist, candidat la Primăria Piteşti”

de | 4.06.2020 13:21 | Politica si Administratie

# Domnule Cristian Gentea, unii dezvoltatori imobiliari din Pitești nu respectă autorizația de construcție, nu respectă regimul de înălțime, nu au studii de trafic și nici parcări pentru blocurile lor. Cum se va regla această situație?
– Am ridicat de mai multe ori problema în comisii și în ședințele de CL și, invariabil, cei din Primărie îmi spun de fiecare dată că nu se poate face nimic altceva decât să-i amendăm și, prin asta, respectivii intră în legalitate. Eu nu sunt de acord cu acest lucru și nici cu atitudinea asta de resemnare.

„Fiecare piteștean poate să vină cu observații la PUG-ul aflat acum în dezbatere publică”

# Și nu ați identificat soluții?
– Păi, dacă cei din Primărie spun că asta e singura soluție?! Vă repet, și pe mine mă deranjează situația asta și de aceea cred că trebuie o inițiativă legislativă… E clar că e ceva în neregulă.
# Practic, chiar dacă respectivii construiesc peste regimul de înălțime, ei sunt doar amendați? Plătesc amenda și nimic mai mult? Adică rămân cu etajul sau cu etajele construite?…
– Păi, dacă așa susțin cei de la Primărie că se intră în legalitate..?
# În privința consultării publice, on line, a Planului Urbanistic General al Piteștiului, sunt critici dure că dezbaterea e mai mult de formă și că PUG-ul e deja aranjat pentru anumiți proprietari de terenuri și dezvoltatori imobiliari. Cum comentați toate aceste critici?
– Nu știu să le comentez, pentru că, deocamdată, există această dezbatere publică și e în derulare. Fiecare poate să vină cu observații și, cu siguranță, vom ține cont ca observațiile să fie implementate.

„Cel puțin noi, grupul consilierilor PSD, nu vom fi de acord să se construiască în Pădurea Trivale”

# În privința Pădurii Trivale, un subiect sensibil, vă întreb direct: ca lider de grup al consilierilor PSD, e adevărat că s-a dat liber la construcții de case, blocuri și pensiuni, conform noului PUG? Și dacă planul e, conform aceluiași PUG, ca multe proprietăți aflate acum în extravilan să fie trecute în intravilan?
– Nu este adevărat! Nu se va construi în Pădurea Trivale. Cel puțin noi, grupul consilierilor PSD, nu vom fi de acord să se construiască acolo.
# Dar este menționat în proiectul de PUG că se poate construi în Trivale?
– Sincer să fiu, eu nu am văzut așa ceva, dar cu siguranță că, și dacă cineva va încerca să bage ceva de genul acesta, eu nu voi fi de acord. Sunt multe lucruri care trebuie analizate cu seriozitate în noul PUG și trebuie luate măsuri. Tocmai de aceea PUG-ul este în dezbatere publică și eu, Cristian Gentea îi invit pe toți piteștenii care doresc să vină cu observațiile pe care le au. Trebuie să ținem cont de ele și, într-un final, să iasă un Plan Urbanistic General bun.

„Apostoliceanu susține că nu e adevărat că a discutat cu PNL”

# Veți candida la Primăria Pitești din partea PSD?
– Nu știu. O să hotărâm. În perioada următoare o să stabilim cine va fi candidatul nostru la Primăria Pitești.
# Când se va hotărî acest lucru?
– Imediat după ce vom afla care este data alegerilor. Vom găsi cea mai bună soluție în cadrul organizației pentru candidatul la funcția de primar al Piteștiului.
# Cum comentați candidatura colegului dvs. din PSD, viceprimarul Sorin Apostoliceanu, la funcția de primar la Pitești din partea PNL?
– El spune că nici gând de așa ceva. Nu am văzut comentarii decât ale unora din PNL pe tema aceasta. El susține că nu a discutat cu nimeni și că nu este adevărat. Acum, dacă el minte, vom acționa și noi în consecință. Mie mi-a spus că nu are niciun fel de intenție în acest sens. Chiar nu-i înțeleg pe liberali cum l-au acceptat sau l-ar accepta pe Sorin Apostoliceanu, un PSD-ist, ca și candidat! Înseamnă chiar că nu au oameni deloc. Păi, Apostoliceanu e secretar general la PSD Pitești și a obținut atâtea funcții în administrație numai prin prisma faptului că a fost pesedist… E cam greu pentru el să obțină sufragiile pentru postul de primar al municipiului Pitești din partea PNL.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii