Web Analytics

Liberalii argeșeni acuză interese obscure ale primăriilor implicate în criza transportului metropolitan

de | 7.09.2017 11:48 | Actualitate

PNLArgesSecretarul general al PNL Argeș, Florentin Popa, a adus în discuție, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc joi, 7 septembrie a.c., la sediul organizației, și criza transportului metropolitan al Piteștiului.

„Eu cred că ceea ce se întâmplă nu este în regulă și nu este real ceea ce s-a declarat vizavi de anularea acestui transport de către Primăria Pitești. Cred că, de fapt, a existat o înțelegere între primarii PSD care conduc localitățile limitrofe orașului Pitești și primarul Piteștiului pentru a-și satisface, să zicem așa, clientela politică cu firme de transport”, a afirmat Florentin Popa.
Vă reamintim că, începând cu data de 1 septembrie a.c., operatorul de transport public local al Piteștiului, SC Publitrans 2000 SA, și-a reorganizat traseele care implicau stațiile amenajate pe teritoriul altor localități limitrofe. Astfel, circulația autobuzelor pe liniile de service și pe ruta Centru-Metro-Carrefour a fost suspendată. De asemenea, în cazul liniei 2, stațiile Publitrans de pe teritoriul comunei Bascov au fost desființate, fapt ce a generat nemulțumiri în rândul bascovenilor care sunt nevoiți să meargă un kilometru și jumătate pe jos până la cea mai apropiată stație de autobuz de pe teritoriul Piteștiului. Soluția găsită de autorități pentru a rezolva criza transportului metropolitan a fost transformarea rutelor suspendate în trasee județene. Au fost create astfel 11 noi trasee județene care leagă Piteștiul de localitățile limitrofe, cu puncte de încărcare/ descărcare în autogările de pe teritoriul municipiului. Licitația pentru atribuirea traseelor către operatorii de transport va avea loc pe data de 13 octombrie 2017. Circulația pe rutele suspendate va fi însă restabilită de luni, 11 septembrie, în urma încheierii unor protocoale între Consiliul Județean și operatorii de transport autorizați.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii