Web Analytics

Legumicultorii vor primi ajutor de 2.000 de euro de la Ministerul Agriculturii

de | 1.04.2021 13:13 | Actualitate

Legumicultorii care cultivă ardei, castraveţi, tomate, varză şi vinete în spaţii protejate vor putea primi în acest an un ajutor de minimis de 2.000 de euro / 1.000 metri pătraţi, a anunţat marţi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. Plafonul total alocat pentru susţinerea creșterii legumelor în spaţii protejate este de 150 de milioane de lei.

Ministrul Agriculturii a precizat că acest program de sprijin va înlocui „Tomata”, care s-a derulat pe o perioadă de patru ani şi care nu mai putea continua în acelaşi mod.

„Am spus că fostul program „Tomata”, care s-a derulat pe o perioadă de patru ani, nu va mai continua aşa şi am spus şi care sunt motivele: sumele foarte mari alocate şi efectul aşteptat care nu a mai venit, modul că a fost fraudat destul de grosolan, ca să mă exprim aşa, dar şi faptul că foarte mulţi legumicultori au cerut ca programul să fie extins la legume în spaţii protejate, nu doar la o legumă, astfel încât legumicultorii să aibă posibilitatea să cultive legumele care sunt cerute pe piaţă. De aceea am venit cu acest program, acest ajutor de minimis pentru susţinerea legumelor în spaţii protejate. Acum proiectul de HG este în curs de definitivare, în consultare cu mediul asociativ din legumicultură, şi se acordă pentru mai multe legume: ardei, castraveţi, tomate varza alba şi roşie şi vinete. Se acordă maximum 2.000 de euro pe o mie de metri pătraţi pe beneficiar pe an”, a declarat marți Adrian Oros, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai precizat că în cazul în care plafonul alocat pentru acest program este depăşit, suma se va reduce proporţional la toţi beneficiarii eligibili.

CITEȘTE ȘI ASTĂZI – Fermierii vor picheta Ministerul Agriculturii

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii