Web Analytics
scris sâmbătă, 11.11.2023

Lege promulgată. Persoanele cu handicap ireversibil scapă de drumurile inutile la comisiile de evaluare

Legea prin care termenul de valabilitate al certificatului de handicap devine permanent, in cazul persoanelor cu handicap ireversibil, a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Conform actului normativ, persoanele cu handicap ireversibil nu vor mai fi nevoite sa se prezinte la evaluarile periodice ale comisiei de specialitate.

Lege promulgată. Persoanele cu handicap ireversibil scapă de drumurile inutile la comisiile de evaluare

Citește și: Amendă record, de 35 de milioane de euro, pentru distrugerea unui spațiu verde


Noua lege promulgata reglementează obligația Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap de a stabili termen permanent de valabilitate pentru certificatul eliberat persoanelor cu handicap a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu pot urma programe de recuperare, fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluări periodice.
„Pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu pot urma programe de recuperare, Comisia de evaluare este obligată să stabilească un termen permanent de valabilitate a certificatului fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluarile periodice”, prevede textul legii.

Citește și: Sute de tineri au blocat un bulevard pentru o shaorma gratuită de Black Friday


Totodată, autoritățile publice responsabile cu elaborarea criteriilor de evaluare și încadrare în grad de handicap au obligația stabilirii afecțiunilor medicale care întrunesc caracter ireversibil. Nerespectarea dispozițiilor prevăzute în proiect se sancționează cu amendă de la 30.000 lei la 100.000 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *