Web Analytics
scris joi, 18.07.2019

Lecţie de branding la Topoloveni: de la magiun la ciclism, iar din toamnă şi festival moto

# Peste 600 de participanți s-au aliniat la cursa de mountain bike al cărei start a fost dat de primarul Gheorghiță Boțârcă

Lecţie de branding la Topoloveni: de la magiun la ciclism, iar din toamnă şi festival moto

Topoloveniul s-a aflat duminică, 14 iulie, sub asediul bikerilor. Cea mai mare parte a lor, veniți din afara județului Argeș – din București, Prahova, Dâmbovița, Brașov, Sibiu, ba chiar și din Constanța. Astfel, pentru o zi, orașul de pe Valea Cârcinovului a devenit capitala bicicliștilor din România.

Foarte mulți bikeri au venit din afara județului

Peste 600 de iubitori ai sportului cu pedale, profesioniști și amatori, s-au aliniat regulamentar, de la ora 11.00, la startul dat cu steagul competiției de către primarul Gheorghiță Boțârcă.
S-a înregistrat un record absolut de participare, raportat la cele cinci ediții desfășurate până acum, după cum ne-a spus Răzvan Jugănaru de la Riders Club, el, alături de Andrei Cristian Grigore și George Șerban, fiind printre cei mai implicați în organizarea competiției la care Primăria și Consiliul Local Topoloveni au fost coparteneri. Traseul, care numără 20 km și este clasificat de dificultate medie, a fost amenajat impecabil pe dealurile Topoloveniului, devenind unul dintre cele mai căutate și mai frumoase din calendarul național al competiției. Drept dovadă că, în fiecare vară, oameni de diferite profesii și culturi, dar uniți de o singură religie, cea a sportului cu pedale, își dau întâlnire la Topoloveni. Printre ei, medici, manageri, ingineri, corporatiști, studenți sau pur și simplu oameni obișnuiți și cu dragoste pentru mișcare vin cu familia sau cu prietenii/prietenele pentru o zi, la mijlocul lunii iulie, la sărbătoarea bikerilor din Topoloveni. Chiar și un fost secretar de stat de la Finanțe din Guvernul Cioloș, consultantul financiar Gabriel Biriș, a luat parte duminica trecută la Topoloveni Summer Fest.
Cel puțin prichindeii, aliniaţi la finalul coloanei de participanți la cursă, au smuls ropote de aplauze asistenţei din Topoloveni, de altfel foarte numeroasă.

Doi elevi, printre fondatorii competiției, alături de primar

Ca o concluzie, cu fler și determinare, primarul Gheorghiță Boțârcă a reușit să transforme un brand sportiv local într-unul național, punând Topoloveniul pe harta iubitorilor de mountain bike din România. Și când te gândești că totul a început în urmă cu patru ani, în 2015, când doi elevi de liceu, dar bikeri pasionați și participanți în competiții naționale de profil, Andrei Cristian Grigore și George Șerban, au bătut la ușa Primăriei Topoloveni și l-au convins pe edil că o astfel de competiție poate aduce plus valoare localității. Lor li s-a adăugat ulterior Răzvan Jugănaru de la Riders Club, un nume respectat în ciclismul din România, care a venit cu toată infrastructura necesară unei competiții de nivel foarte ridicat.

La toamnă, festival moto şi concert Cargo pe stadionul din localitate

Și fiindcă vorbim de primarul Boțârcă, acesta pregătește un nou brand sportiv pentru Topoloveni, în parteneriat cu Chopper School RC Moto, unde îl regăsim printre promotori și animatori pe același Andrei Cristian Grigore de la cursa de mountain bike. S-a bătut în cuie, între 13-15 septembrie în această toamnă, pe stadionul din localitate se va desfășura prima ediție a unui festival moto, care se dorește a deveni, în scurt timp, unul național și, de ce nu, chiar internațional.
Se va organiza și un grandios concert rock, după următorul program. Vineri, 13 septembrie, vor concerta trupele „Fără Vise” și „The Rock” (tribut AC/DC), iar sâmbătă, 14 septembrie – „ Olly of Queens”, „Magica” și „Cargo”. Ca un amănunt de culoare, primarul Boțârcă, motociclist încă din tinerețe, din anii 70, când alerga o Honda, și-a cumpărat pentru cursa din toamnă un Harley Davidson. Și încă ceva! La fel ca la Topoloveni Summer Fest, și la festivalul moto din toamnă al celor de la Chopper School RC Jurnalul de Argeș va fi partener media.
Foto: Adina Oprescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...