Web Analytics

Lavinia Năstase a pierdut procesul de calomnie cu poeta Denisa Popescu

de | 25.10.2018 14:24 | Dezvăluiri

# Foaie verde metereze, fata rea a început să mai şi încaseze # În plus, are și dosar la Parchet pentru lovire și alte violențe, ca urmare a unei plângeri depuse de Carmen Dumitrache Salub, directorul Centrului Cultural Pitești # Carmen Salub, directorul Centrului Cultural Piteşti: „Am depus mai multe plângeri, pentru că, la un moment dat, chiar Lavinia mi-a spus că nu știu ce jurist a sfătuit-o să nu mă mai lovească. Așa că doar mă scuipa. În afară de umilința publică și loviturile aplicate, există și pericolul unei îmbolnăviri, nu? Se știe câte boli pot fi transmise prin intermediul stropilor de salivă”.
Dacă vă întrebați ce mai face Lavinia Năstase, vă putem spune că bine, mersi, a reușit să intre în posesia cheilor și a bugetului Centrului Cultural Ștefănești, unde a început să organizeze mai multe cursuri pentru copii, printre care și unul de… bune maniere. Numai că trecutul se ține scai de ea, iar prezentul o lasă corigentă fix la domeniul pe care îl propovăduiește, adică bune maniere. De ce spunem asta? Fiindcă Lavinia a început să piardă în instanță procese de calomnie. Este vorba despre o cauză aflată pe rolul Judecătoriei Pitești, în care a fost dată în judecată pentru calomnie de poeta Denisa Popescu, căreia va trebui să-i plătească daune morale și materiale. Din spate vine, însă, un dosar și mai greu. Unul penal, înregistrat deja la Parchet și în care Lavinia Năstase este acuzată de lovire și alte violențe de către directoarea Centrului Cultural Pitești, Carmen Salub. Și asta pentru niște fapte petrecute tot anul trecut. Adică în trecutul foarte recent al Laviniei Năstase.

Poeta Denisa Popescu ne-a confirmat că va cere executarea Laviniei Năstase pentru daunele stabilite de instanță

În fapt, în procesul pierdut recent de Lavinia a fost vorba despre un articol cu titlul “Cultura în sutane a învins pițipoancele în bustiere”, publicat pe site-ul revistei “Aggressive”, editată de SC Evangeline Style și publicat în 21 septembrie 2017. Articolul, considerat de instanță drept calomnios, trata un eveniment care a avut loc în sala de conferințe a Bibliotecii Județene, în speță prezentarea cărții ”Catedrala Sfântului Neagoe Basarab. Quincentenar 1517-2017”, lansare la care au participat ÎPS Calinic și mai mulți slujitori ai Bisericii. Dar nu evenimentul editorial în sine era subiectul articolului, ci moderatoarea Denisa Popescu, o cunoscută poetă și realizatoare TV, care a intrat, la fel ca mulți alții, în vizorul Laviniei Năstase. Mai exact, ținuta și culoarea unghiilor moderatoarei, anume verzi sidefate, au atras mânia ”exigentei” Lavinia Năstase.
Ei bine, după ce a supus-o pe Lavinia la proba cu înscrisuri și proba cu interogatoriu, instanța a decis introducerea în cauză și a SC Evangeline Style, societatea editoare a revistei. Finalmente, instanța a decis că Lavinia Năstase, în solidar cu SC Evangeline Style, este obligată la plata către reclamantă a sumei de 1.000 de lei, plus cheltuieli de judecată de 500 de lei, precum și să șteargă de pe site materialele denigratoare la adresa poetei Denisa Popescu. Aceasta din urmă ne-a declarat: „Nu am primit încă hotărârea de la avocata mea, însă în aceste zile voi avea o întâlnire cu aceasta și voi vedea cum trebuie să procedez în continuare, pentru că, probabil, urmează și executarea”.

Dosarul penal de lovire a lui Carmen Salub a ajuns la Parchet

Poeta Denisa Popescu este însă și martor în dosarul penal deschis ca urmare a unei plângeri făcute, în luna mai anul curent, de către directoarea Centrului Cultural Pitești, Carmen Salub. Lavinia Năstase, care pe atunci își dorea cu ardoare postul de director al Centrului Cultural Piteşti, s-a ales cu plângere penală la Secţia 1 de Poliţie, după ce a lovit-o cu piciorul şi a scuipat-o pe Carmen Dumitrache Salub, directoarea Centrului Cultural Piteşti, în timp ce aceasta ieşea de la un eveniment cultural.
“Ieşeam de la un vernisaj al maestrului Ion Pantilie, fiind însoţită de Cristina Munteanu (directoarea postului tv Antena 1 Pitești) şi Denisa Popescu, când m-am trezit că sunt lovită cu piciorul şi apoi scuipată de Lavinia Năstase, care era împreună cu fiica sa, minoră. Mi-a strigat că din cauza mea nu este ea directoare la Centrul Cultural, m-a înjurat şi m-a lovit. Mă aşteptam la un astfel de comportament din partea ei, pentru că m-a jignit în mai multe rânduri, inclusiv la birou. Împreună cu Denisa Popescu şi Cristina Munteanu, am mers la poliţie şi am povestit ce mi s-a întâmplat. De altfel, am depus mai multe plângeri, pentru că, la un moment dat, mi-a spus că nu știu ce jurist a sfătuit-o să nu mă mai lovească. Așa că doar mă scuipa. În afară de umilința publică și loviturile aplicate, există și pericolul unei îmbolnăviri, nu? Se știe câte boli pot fi transmise prin intermediul stropilor de salivă. Am înțeles că acum ține un curs de bune maniere. Culmea ironiei! Mă bucur dacă dosarul a ajuns la Parchet, pentru că asemenea fapte nu pot rămâne nepedepsite. Vreau și eu să văd ce dreptate îmi fac mie legea și Justiția din România!”, ne-a declarat Carmen Salub, care vrea să se îndrepte și civil împotriva Laviniei Năstase.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii