Web Analytics
scris vineri, 21.06.2024

Laura Codruța Kovesi scapă de un dosar, prin prescripție

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), actual procuror general al Parchetului European, a scăpat de dosarul în care era  urmărită penal pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă, prin prescripție.

Laura Codruța Kovesi scapă de un dosar, prin prescripție

Parchetul General a clasat ancheta în care fosta șefă DNA era acuzată de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă. Dosarul nu a fost închis pentru că faptele nu există, ci pentru că s-au prescris. Procurorul Mihai-Eduard Ilie a închis dosarul Laurei Kovesi în temeiul art. 16 alin. 1 lit. f) din Codul de procedură penală, întrucât “a intervenit prescripția”. Astfel, procurorul a stabilit că acțiunea penală nu mai poate fi exercitată deoarece fapta de constituire de grup infracțional organizat s-a prescris în 2021, iar fapta de complicitate la represiune nedreaptă s-a prescris la 21 iunie 2021.

Citește și: Fără apă la Dârmănești! Prefectul face apel la autoritățile locale să colaboreze

Este vorba despre un dosar deschis pe vremea când funcționa Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Laura Codruța Kovesi a fost reclamată pentru că ar fi presat un subaltern să semneze trimiterea în judecată a unui dosar, deși alți patru magistrați au spus că nu este suficient de solid cazul.

Mai exact, să confirme, fără vinovăție, un rechizitoriu nelegal și netemeinic. Ancheta respectivă îi viza pe foștii procurori Liviu Tudose și Aurelian Mihaila, fostul deputat Sebastian Ghiță, fostul șef al IPJ Prahova Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas, toti achitați definitiv de Înalta Curte. Iar fostul șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a și primit despăgubiri în valoare de peste 37 de mii de lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită