Web Analytics

Lasconi a majorat dările impuse câmpulungenilor

de | 15.12.2021 11:22 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Primărița de la Câmpulung nu s-a lăsat până nu a obținut ce își dorea în cazul stabilirii dărilor pentru anul 2022. Taxele și impozitele locale s-au majorat, dar nu doar cu indicele inflației, așa cum se procedase în anii anteriori, în care nici de pandemie nu aveau parte câmpulungenii, nici de scumpiri la energie, combustibili și alimente.

Pe lângă inflație s-a procedat și la majorarea procentului aplicat asupra valorii impozabile a clădirilor. În medie, pentru apartamente creșterea este de aproape douăzeci la sută, dar la clădiri nerezidențiale se ajunge și la patruzeci la sută! Iar primărița susține că nu e mare lucru, că trebuia și Câmpulungul să se alinieze la valorile aplicate în alte municipii din țară. Doar consilierii locali PSD s-au opus majorărilor, ba chiar au avut propunere de creștere sensibil mai mică, aceasta fiind respinsă.

A fost a doua încercare a Elenei Lasconi de a obține voturile pentru proiectul propus. În primă fază nu a avut succes, apoi, după ce a țintit către opozanții acuzați de frânarea ideilor inovatoare, i-a convins și pe cei de la POL să accepte majorările. Majorări ”nesemnificative”, în opinia consilierului local USR Iulian Zanvetor, un comentator fervent a tot ceea ce mișcă și e mișcat, un bugetar care își poate permite să plătească impozit și pentru apartamentul pe care îl deține în București.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Explicaţia eşecului de la Câmpulung: Ţâroiu a bugetat investiţii pe care nici măcar nu le-a început

Citește și Imobil de patrimoniu reprezentativ pentru Muscel, distrus de interese şi indolenţă / Dezastrul de la Casa de Cultură Câmpulung, marcat şi la Tribunal

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii