Web Analytics

Lansare de carte la „Gaudeamus”: „Armata Română în Ungaria: dislocări – evacuare (1919 – 1920). Documente”

de | 9.12.2022 14:59 | Actualitate, Cultură, Home

Zilele trecute, mai exact pe 7 decembrie, la Târgul de carte „Gaudeamus” a fost lansată lucrarea „Armata Română în Ungaria: dislocări – evacuare (1919 – 1920). Documente„, apărută la Editura Centrului Tehnic-Editorial al Armatei.

Citește și: Decernarea premiilor pentru cercetare științifică în domeniile  istorie și biologie, la Muzeul Județean

Despre această carte de documente, din Colecția „Arhivele Militare Române”, au vorbit cei doi autori, Cornel Popescu, manager al Muzeului Județean Argeș, şi istoricul Cornel Țucă, dar și publicistul și istoricul Sevastian Tudor, Silviu Miloiu, prof. univ. dr. la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, și Ilie Popa, președintele filialei Argeș a Fundației Culturale „Memoria”.

„Elaborat împreună cu lector univ. dr. Cornel Popescu, noul volum lansat la Gaudeamus este cel de-al 9-lea publicat de noi. Prezentul volum este al 13-lea de la pensionare”, a spus Cornel Ţucă, domnia sa şinând să le mulţumeacă „d-lui prof. univ. dr. Silviu Miloiu, d-lui dr. Sebastian Tudor și reprezentantei Editurii C.T.E.A. București care au prezentat volumul, precum și celorlalți participanți”.

(În fotografia reprezentativă, o altă carte semnată de cei doi autori, referitoare la campania Armatei Române în Ungaria)

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *