Web Analytics

La Zilele Mioveniului, Renault a premiat copiii merituoşi

de | 30.06.2018 07:15 | Actualitate

premiind bunVineri, 29 iunie, într-o atmosferă de sărbătoare, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni, a avut loc deschiderea oficiala a Zilelor orașului Mioveni “2018 – 533 ani de la prima atestare documentară a localității”.Manifestările au fost deschise în prezența oficialităților județene – a președintelui CJ Argeș, a prefectului şi subprefectului de Argeș, a șefilor de instituții din județ, a parlamentarilor, a consilierilor județeni și locali. Mesaje de felicitare pentru locuitori și pentru conducerea orașului au transmis și reprezentanții delegațiilor din țările înfrăție, din Rusia, Bulgaria, Italia, Elveția și Republica Moldova, prezente la Mioveni. Cu acest prilej s-a semnat și un Acord de colaborare cu orașul Gazzo din Italia. Printre altele, acordul de înfrățire dintre Mioveni și Gazzo prevede derularea de proiecte comune în educație, cultură şi sport.
În deschiderea Zilelor orașului Mioveni, Automobile Dacia-Renault a dorit să recompenseze elevii și sportivii de excepție din oraș, pentru seriozitatea și dedicarea lor. Astfel, în cadrul unui eveniment organizat tot la Centrul Cultural, au fost premiați 110 elevi și sportivi cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale.
Tinerii, unul mai frumos ca altul și în mod vizibil emoționați de atenția acordată, au primit, de la directorul Iulian Albu (Groupe Renault), viceprimarul Aurel Costache, secretarul de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale – Nicolae Tudose, managerul Centrului Cultural Mioveni – Alin Călinescu, diplome și cadouri.
Ceremonia s-a încheiat cu premierea a 20 de tineri din oraș care au împlinit vârsta majoratului. Aceştia au primit câte o diplomă de cetățean major, un tort şi flori. Premiile au fost oferite de Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, şi Cofetăria “Un băiat şi o fată”. Vineri seară, programul aniversar a continuat în Centrul Civic cu un eveniment organizat în premieră la Mioveni. Cetăţenii au avut parte de un concert de excepţie oferit de Filarmonica Piteşti și de soprana SOYUNG YU, din Coreea de Sud. Orchestra simfonică a fost dirijată de maestrul Mădălin Sandu și a avut în program lucrări foarte cunoscute şi iubite de public, precum: ABBA, Latino Gold,”La Paloma”, Tribut to Elvis, “Besame Mucho”,”Jalousie”- Jacob Gade, “Czardas”- M. McLean, Dans Ungar Nr.5 – Johannes Brahms, “Balada” – Ciprian Porumbescu, „Waltz No. 2” – Dmitri Shostakovich, ”Voci de primăvară”, “Dunărea Albastră”, „Auf der Jagd”,” Marșul lui Radetzky”, ”Trich-Trach ” Polca, “Tunete și fulgere”- Johann Strauss, dar și alte programe muzicale simfonice din repertoriul internațional. Evenimentul a fost susținut de Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni..

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii