Web Analytics

La Şuici se extinde reţeaua de canalizare în două sate

de | 30.03.2017 13:38 | Politica si Administratie

19 Constantin IataganAutorităţile locale de la Şuici au în derulare o investiţie extrem de importantă pentru comunitate, este vorba de extinderea reţelei de canalizare cu încă 17 kilometri, în satele Şuici şi Rudeni. De această investiţie, care se ridică la suma de 52 miliarde lei vechi, vor beneficia 700-800 de gospodării din cele două sate.
Primarul comunei Şuici, Constantin Iatagan (foto), ne-a mărturisit că intenţionează să demareze o altă investiţie care vizează reabilitarea Şcolii Rudeni. Valoarea investiţiei este de aproximativ 2 miliarde lei vechi. „Vrem să rezolvăm, cu bani de la bugetul nostru, o şcoală al cărei acoperiş e într-o stare mai avansată de degradare. Plouă prin acoperiş la şcoala Rudeni. Vrem să reabilităm şi faţada pentru că arată inestetic. Şi prin interior mai avem de lucru, dar vom schimba tot acoperişul. Nu învaţă mulţi copii acolo, dar ce vreau să vă spun! Şi şcolile acestea, că totdeauna toată lumea s-a rezumat la «domne, totuşi are justificare cheltuiala?», dacă le lăsăm şi nu conservăm, iar e un lucru foarte grav.
Chiar dacă n-ar mai fi niciun copil în şcoală, măcar acoperişul, la toate şcolile ar trebui rezolvat. Asta e părerea mea. Nu numai la Şuici, la nivel general. Că este o şcoală sau un cămin cultural, chiar dacă a îmbătrânit satul şi căminul nu mai este util, se conservă, nu se ştie ce destinaţie îi dai cu timpul. Apoi, şi-aşa, dacă desfiinţăm şcoala, desfiinţăm biserica, la revedere cu satul respectiv”, mai spune edilul comunei Şuici.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii