Web Analytics

La primăriţa lăudată să nu te duci cu sacul…

de | 7.01.2021 13:18 | Actualitate, Opinii

Și eu, dacă aș fi locuit în Câmpulung, aș fi votat-o pe Elena Lăsconi la Primărie. Putea să fie și de la UDMR și tot puneam ștampila pe ea. Indolentul Liviu Țâroiu trebuia scos în decor. Fiindcă nu mai reprezenta decât o cocleală sinecuristă cu pretenții de elită, o frână pentru dezvoltarea capitalei Muscelului. Nu există ziar din Muscel și un altul din județ care să fi scris critic despre Liviu Țâroiu și mandatul său eșuat în șanț, la propriu, așa cum a scris Jurnalul de Argeș în ultimii patru ani. De la accidentul produs după ce a condus băut Dusterul primăriei și până la suspiciunile de incompatibilitate generate de calitatea de acționar la SC IATSA Dacia Câmpulung. Ajunsese Câmpulungul precum o gară rusească uitată la marginea guberniei, în care aștepți cu disperare primul marfar ca să fugi în lume. Atât însă despre Țâroiu, că omul e deja istorie în politică.

Citește și Moştenire grea pentru Elena Lăsconi / Nu mai sunt bani pentru Bulevardul ”Pardon”!

Citește și Primarul ”hâc, hâc..!”, parcat definitiv de Elena Lăsconi / Inginerul Ţâroiu, în sfârşit la pensie. Pe când şi senatorul Gheorghe Marin?

Să revenim însă la doamna Lăsconi, cu precizarea că am făcut acolada cu Liviu Țâroiu tocmai pentru a sublinia că am avut, ca ziar, un ton constant critic și nepartizan și față de vechea administrație care a condus Câmpulungul și care ne legitimează acum să adoptăm același ton critic și față de noul primar. Și, punctual, mă refer la secvența halucinantă de la sfârșitul anului trecut, când edilul Elena Lăsconi, contrar a tot ceea ce a fumat electoral sau nu până atunci, a copiat unul din vechile și proastele obiceiuri ale primarului PSD-ist. A comandat din banii primăriei 10.000 de felicitări cu pronunțat parfum electoral, pe care le-a strecurat în cutiile poștale ale câmpulungenilor, felicitându-i de sărbători. De unde deducem că dacă la comuniști era ”revoluție continuă”, la doamna primar Lăsconi e campanie continuă! Nu mi-a venit să cred când am auzit așa ceva fiindcă la un asemenea exercițiu de insultat inteligența chiar nu mă așteptam! Și încă de la un om care știe, sau măcar lasă impresia că știe, cu ce se mănâncă PR-ul și care a mai lucrat și în presa națională. Poate e doar o scăpare și doamna primar e la început de mandat și e copleșită de greutatea funcției și a responsabilităților. Suntem dispuși să acceptăm și ipoteza asta.
Dar nici nu putem, ca ziariști, să tăcem ca mortul în păpușoi și să trecem cu vederea unul dintre cele mai neinspirate gesturi (pe bani publici!) ale unui edil care se pretinde exponentul unei generații noi de politicieni, alta decât tot ceea ce a existat până acum. Mă opresc aici, întrebând doar atât: cum e, doamna primar, vorba ceea care zice că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul?

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii