Web Analytics

„La prima ediţie a Simfoniei Lalelelor nu s-a tăiat nicio panglică inaugurală”

de | 20.04.2017 05:27 | Politica si Administratie

5 Isac# Declară Ilarie Isac, despre adevărata istorie a Simfoniei
Ilarie Isac, „Părintele Simfoniei Lalelelor”, a ținut să menționeze pentru Jurnalul de Argeș cu ocazia celei de-a 40-a ediție a Simfoniei, un aspect foarte important din adevărata istorie a acestui eveniment. Demn de reținut că într-un volum publicat de Primăria Pitești în anul 2009 intitulat „Istoria Simfoniei Lalelelor Pitești” și semnat de inginerul Mircea Pungoci a fost publicată o fotografie cu primarul de atunci Valeriu Nicolescu tăind o panglică inaugurală, fotografie care a fost ulterior preluată de mai multe publicații argeșene și atribuită momentului de început al manifestării. Ilarie Isac demontează această ipoteză și susține că „totul este un fals, inaugurarea din 6 mai 1978 a avut loc în fața Casei Sindicatelor. La prima ediție a Simfoniei Lalelelor nu s-a tăiat nicio panglică inaugurală. Cuvântul este rostit, așa a fost să fie, de cel ce a botezat-o și a organizat-o în primele ediții și anume de către mine. Fotografia respectivă este preluată de la un alt eveniment, dintr-o altă locație. Dl primar Nicolescu asistă alături de unele oficialități la cuvântul de deschidere înainte de a intra în expoziție. Pentru frumusețea adevărului și a cauzei solicit presei argeșene să înlocuiască imaginea inaugurală a Simfoniei Lalelelor din 1978, cu cea reală. Eroarea îi aparține „istoricului”, nu dlui Nicolescu, care nu a revendicat niciodată inaugurarea Simfoniei Lalelelor de către domnia sa. De asemenea, vreau să mulțumesc actualilor edili, toată gratitudinea pentru strădania organizării celei de-a 40-a ediție și îndemnul de a nu pregeta în continua ei înălțare, spre bucuria, în fiecare primăvară a generațiilor viitoare”.

***

Primăria Piteşti a avut reacţie la articolul din Jurnalul de Argeş: Vom avea şi expoziţie florală la Simfonia Lalelelor!

În urmă cu două luni, într-un articol din Jurnalul de Argeș intitulat „Simfonia Lalelelor a murit”,  Ilarie Isac, nimeni altul decât „Părintele Simfoniei Lalelelor”, atrăgea atenția că în acest an nu mai poate fi vorba de „Simfonia Lalelelor” pentru că autoritățile locale au decis să nu mai organizeze o expoziție, ci doar un „târg de flori”, punându-se accent doar pe comercializare. Primăria Pitești a avut reacție la articolul din Jurnalul de Argeș. Astfel că și în acest an, în afara standurilor cu vânzare din centrul municipiului, vom avea și expoziție florală în complexul Casa Cărții.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole