Web Analytics

La poveşti despre fotbal, cu sponsorul adus de Cristian Gentea la FC Argeş / Viorel Tudose: „Pe bunicul meu îl chema… Nicolae Dobrin”

de | 26.08.2020 13:34 | Sport

La pauza meciului cu FC Botoșani, președintele Consiliului de Administrație de la FC Argeș, Cristian Gentea, m-a întrebat dacă nu vreau să-l cunosc pe noul sponsor al echipei, cel care a dat 200.000 euro pentru ca numele firmei sale să apară pe tricourile echipei alb-violete. Am zis ”da” și așa a ieșit interviul pe care vi-l propun în continuare.
Viorel Tudose, managerul firmei Getica 95, are 50 de ani și mi-a lăsat impresia unui om tobă de fotbal. E chiar din filmul ăsta! Cum m-a convins? Hai să vă povestesc! Am realizat interviul în salonul oficial de la Stadionul ”Nicolae Dobrin”, acolo unde, pe un întreg perete, e un poster uriaș cu marea echipă alb-violetă din 1979. Iar poza devenită tablou e făcută pe gazonul din Ștefan cel Mare, imediat după terminarea meciului. Înainte să dau drumul reportofonului, i-am rugat pe cei doi, pe noul sponsor și pe dl. Cristian Gentea, să mă lase să le fac o poză având pe fundal echipa campioană din 1979. Cu Dobrin, Radu II, Iovănescu, marele Halagian și toți ceilalți din lotul care a adus bucurie și glorie Piteștiului și județului Argeș. Văzând că mă uit lung la poză, dl. Tudose mi-a zis: „Să știți, domnule ziarist, că îi știu pe toți! Puneți degetul pe oricare din această fotografie și vă spun cine este!”. L-am indicat pe Viorel Turcu, în ideea că este mai puțin cunoscut, însă mi-a rostit fără ezitare numele acestuia. Apoi am pus degetul de Vivi Moisescu, Marele Blond, și sponsorul n-a dat greș. După care i-am luat la rând, iar Viorel Tudose mi i-a numit pe toți. Iar martori la acest test de cultură generală fotbalistică având ca subiect FC Argeș ne-au fost dl. Cristian Gentea, precum și tânărul director executiv al clubului, Bogdan Stoica. Și sponsorul a mai adăugat ceva ce chiar niciunul dintre noi nu știam sau nu observasem în legătură cu FC Argeș. ”Pe canalul youtube, din toate înregistrările de la meciul din 1979, domnule ziarist, lipsește golul nr. 3 dat de FC Argeș în minutul 69, prin Doru Nicolae. Știți din ce cauză? Pentru că Doru Nicolae le-a dat mingea printre picioare lui Custov și lui Cornel Dinu…” Iată interviul, despre care vreau să precizez că a fost făcut la 12 ani de la revenirea Argeșului în prima ligă, la un meci cu FC Botoșani, ultima echipă la care a evoluat Gicu Dobrin înainte de a se retrage din fotbal. Așa le-a potrivit Dumnezeu!

„Înainte să moară, dl. Stroe m-a rugat să investesc la FC Argeș…”

# Inițiativa de a deveni sponsor la FC Argeș cum a apărut?
– Acum trei ani, înainte să moară dl. Constantin Stroe – Dumnezeu să-l ierte! – am avut o întâlnire cu dânsul și cu dl. Victor Jigman. Iar dl. Stroe m-a rugat atunci să țin aproape din punct de vedere financiar de echipă, să o sponsorizez. Numai că, la nici trei luni de la acea discuție, dânsul a murit și așa s-a stins și acel proiect. Acum ideea a prins aripi din nou, după ce dl. Victor Jigman, care a avut-o alături și pe doamna Gica Dobrin, mi l-a recomandat ca un om foarte serios și pasionat în ceea ce vrea să facă pentru FC Argeș pe dl. Cristian Gentea. Ne-au pus în legătură, domnul Gentea m-a convins că este un om serios și cu cele mai bune intenții legate de FC argeș și iată că am semnat contractul de 200.000 de euro între firma pe care o reprezint, Getica 95, și FC Argeș. De altfel, vedeți că la acest prim meci din Liga I, cu Botoșaniul, numele Getica 95, în calitate de sponsor, apare deja pe tricouri.
# De unde sunteți de fel?
– Din Buzău, iar pe bunicul meu, care era din Râmnicu Sărat, îl chema chiar așa, Nicolae Dobrin. În ’79 am plecat de la Râmnicu Sărat cu trenul, eram copil, se juca celebrul meci din Ștefan cel Mare, și atunci am auzit la radio prima oară numele lui Dobrin.
# Dvs. ați jucat fotbal?
– Da, la Râmnicu Sărat, dar n-am făcut performanță, pentru că m-am ținut de școală.
# Ca sponsor, ce așteptări aveți acum de la FC Argeș? De la echipă, de la suporteri?
– Să jucăm un fotbal de calitate, dar în primul rând să rămânem în Liga I și să construim. Asta e cel mai important.

„Un lucru durabil se face cu răbdare. Iar eu am…”

# Dar aveți și răbdare? Că e greu să fii nou-promovată în Liga I…
– Bineînțeles. Ideea e să construiești. Nu vedeți că nimeni nu mai are răbdare, toată lumea vrea de azi pe mâine? Un lucru durabil se face cu răbdare. Se construiește în timp, pe o temelie sănătoasă, cu o bază solidă. Trebuie să plecăm cu reconstrucția încă de la copii și juniori.
# E prima experiență a dvs. ca sponsor la o echipă de fotbal?
– Nu, am mai fost sponsor la Piatra Neamț, la Cluj, la Timișoara.
# Și Centrul de Copii și Juniori cum îl vedeți dezvoltat?
– Ca și proiect, văd Centrul de Copii și Juniori al FC Argeș colaborând foarte strâns cu școlile private din județ. Adică FC Argeș să aibă drept de preempțiune la orice transfer de jucător de la școlile private cu care vom încheia un parteneriat. Însă cu răbdare și seriozitate se pot rezolva multe și construi multe.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii