Web Analytics
scris marți, 30.08.2022

La Pitești, biletul de autobuz  se scumpește cu 25%. E justificat?

Mâine, la Primăria Pitești, va fi anunțată într-o conferință de presă deschiderea noilor trasee de transport metropolitan de persoane. Este, fără doar și poate, o mare realizare. Serviciul de transport public în regim intercomunitar va funcţiona pentru început în municipiul Piteşti şi în comunele Bradu, Mărăcineni şi Bascov, în care consiliile locale au aprobat hotărârile privind asocierea.

La Pitești, biletul de autobuz  se scumpește cu 25%. E justificat?

Citește și: Polițiștii locali, acuzați că sunt ”pe mână” cu privații care au parcări cu taxă în Lunca Argeșului

Trasee în ”metropolitană”

Programul de circulație al autobuzelor în zona metropolitană va fi afișat atât pe site-ul Publitrans 2000 S.A https://www.publitrans2000.ro, cât și în stații. Iată noile trasee: Linia 12, Pitești (Comisariat) – Bradu; Linia 15, Pitești (Teatrul „Al. Davila”) – Mărăcineni; Linia 11, Bascov (Schiau) – Pitești (Centrul Cultural Județean); Linia 14, Pitești (Alprom) – Bascov (Prislop).

”S-au folosit de PSD ca să rămână la putere”

Problema mult comentată rămâne, însă, a biletelor, care, așa cum am mai anunțat, se vor scumpi, de la 1 septembrie cu 25%. Municipalitatea a justificat această majorare prin scumpirile la carburanți și piese de schimb și prin investițiile realizate. Unii însă vin cu critici. În acest context, al creșterii prețului la biletele de călătorie, deputatul Adrian Miuțescu, de exemplu, spunea zilele trecute că în Consiliul Local Pitești nu mai există opoziție și că peneliștii, care formau la început majoritatea alături de useriști, ”stau numai de certuri, în loc să se ocupe de lucruri serioase. Ei s-au folosit de PSD ca să rămână la putere, iar PSD a căzut în plasa lor”. Parlamentarul a adăugat că patidul pe care-l reprezintă (Forța Dreptei) a inițiat un proiect de lege care vizează reducerea TVA pentru serviciile publice de transport persoane, proiect dezbătut în comisiile tehnice ale Senatului, de care ar trebui să se țină seamă.

Noile tarife de călătorie

Vă reamintim noile tarife de călătorie valabile de la 1 septembrie: prețul unei călătorii integrate pe bază de bilet – 2,5 lei; prețul unui abonament nenominal integrat (toate traseele), pentru o zi – 10 lei; prețul unui abonament integrat (toate traseele), pentru o lună – 80 lei.
Biletele pot fi procurate de la: casele și automatele de bilete; din autobuzele dotate cu POS-urile marcate cu inscripția Mastercard sau Visa, cu carduri tip contactless, Master card sau Visa. Abonamentele pot fi procurate de la casele de bilete.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită